Direct naar de content Direct naar de footer

Het gezin en thuis

Ons doel is het gat tussen thuis en therapie zo veel mogelijk te verkleinen.

Scroll naar

    Een kind met beperkingen vraagt veel van ouders: omgaan met rouw en verlies, dealen met een intensief therapieprogramma, constant hulp en ondersteuning bieden, overleggen met vele professionals. En dan ben je ook nog partner, ouder van andere kinderen, werknemer, vriend(in).

    Ook voor eventuele andere kinderen in het gezin heeft het gevolgen als er een kind met een beperking is. Vaak is daar onvoldoende aandacht voor. Kinderen uiten zich vaak indirecter of via gedrag over hun situatie. Voor ouders kan het ingewikkeld zijn om tijd, aandacht en energie goed te verdelen binnen het gezin.

    Rijndam heeft hier structureel aandacht voor, we helpen ouders, familieleden en andere naasten om balans te vinden en te houden. Daarnaast kijken we ook naar de totale ontwikkeling van je kind, om je zo goed mogelijk te adviseren en begeleiden op het gebied van (medische) hulpmiddelen en woningaanpassingen. Afhankelijk van de mate waarin de motorische mogelijkheden van een kind/ jongere beperkt zijn zal er op een gegeven moment bekeken worden of revalidatie hulpmiddelen een meerwaarde kunnen bieden.