Direct naar de content Direct naar de footer

Behandelvormen

Poliklinische behandeling

Als jij of je kind grotendeels zelfstandig functioneert en alleen lichte hulp nodig heeft, dan kiezen we vaak voor een poliklinische behandeling. Dit betekent dat je voor een afspraak naar een van onze locaties komt. Je krijgt per week een behandelplan met daarbij horende afspraken. Als het nodig is dat je of je kind na afloop van de behandeling onder controle blijft, kom je ook voor deze afspraken naar onze polikliniek.
We werken ook met zogeheten blended care behandelprogramma's: waarbij je of je kind en jij gesprekken voert of therapie volgt bij ons op locatie, maar ook online begeleiding krijgt via beeldbellen of Oefenportaal Rijndam. We noemen dit ook wel 'Zorg op afstand'. De revalidatiearts overlegt met jou of het behandelprogramma ook deels op afstand kan plaatsvinden en of je dit wilt.

Klinische behandeling

Als jij of je kind moet worden opgenomen, kom je naar onze locatie Westersingel in Rotterdam. Daar hebben we alle faciliteiten wat nodig is om je of je kind intensief te behandelen, zoals fitnessruimtes, sporthal, zwembad, aangepaste keukens en een proefwoning. Om het verblijf te veraangenamen, is op deze locatie een restaurant, café, kapper, bibliotheek, stilteruime en Activiteiten lab. In het restaurant kan je ’s avonds samen met bezoek eten. Tijdens de behandeling werken we toe naar dag- en weekendverlof. Zo kan je ook thuis ervaren hoe het met je gaat.

Multidisciplinair behandelteam
Zowel poliklinisch als klinisch werken met een multidisciplinair behandelteam van deskundigen; afhankelijk van je klachten wordt je behandeld door een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, maatschappelijk werker, psycholoog en arbeidsonderzoeker. Bij klinische opname is ook verpleging en bewegingsagoog betrokken. Klik hier om te lezen wat de verschillende deskundigen doen.

Maaike

"Het lijkt me ideaal om één keer per week naar Rijndam te gaan en de andere afspraak via beeldbellen te doen."

Zorg op afstand

We werken met zogeheten blended care behandelprogramma's: waarbij je gesprekken voert of therapie volgt bij ons op locatie, maar ook begeleiding op afstand krijgt via beeldbellen of Oefenportaal Rijndam. We noemen dit ook wel 'Zorg op afstand'. De revalidatiearts overlegt met jou of je behandelprogramma ook deels op afstand kan plaatsvinden en of je dit wilt. We maken hiervoor gebruik van FaceTalk. Videobellen via FaceTalk voldoet aan de richtlijnen voor het beschermen van je privacy. Alles wat je bespreekt blijft tussen jou en de revalidatiearts of behandelaar. 

Lees meer over Videobellen via Facetalk

Lees meer over Oefenportaal Rijndam