Direct naar de content Direct naar de footer

Oefenportaal Rijndam

Bij Rijndam bieden we fysieke en digitale zorg. In deze zogeheten 'blended care' behandelprogramma's voer je gesprekken of volg je therapie bij ons op locatie, via beeldbellen of in het Oefenportaal. Je zorgverlener overlegt met jou of en wanneer je behandeling online kan plaatsvinden en wanneer op locatie. 

Hieronder leggen we uit hoe het Oefenportaal Rijndam werkt. Het oefenportaal voldoet aan de richtlijnen voor het beschermen van je privacy.

Vanuit huis werken aan je revalidatie 

Met het Oefenportaal Rijndam kun je zelfstandig thuis aan je revalidatieoefeningen werken. In het online portaal vind je persoonlijke oefeningen die door je behandelaar zijn voorgeschreven. De oefeningen zijn vaak in de vorm van instructiefilmpjes en worden schriftelijk toegelicht. Je behandelaars kunnen je voortgang online inzien. Ook kun je, indien nodig, contact met je behandelaars hebben via de berichtenfunctie in het Oefenportaal.

"Ik vind het ideaal om één keer per week naar Rijndam te gaan en de andere afspraak via beeldbellen te doen."

Maaike, patiënt bij Rijndam

Je account activeren en inloggen

Om je account te activeren, ontvang je van ons een mail met daarin een link. Via deze link moet je de eerste keer inloggen.  

  • Inlognaam: het emailadres waar de mail naartoe is gestuurd 
     
  • Wachtwoord: zelf te verzinnen (bestaande uit minimaal 8 karakters en 1 cijfer of leesteken) 
     
  • Aanzetten van tweestapsverificatie. Tweestapsverificatie is een manier om extra veilig online in te loggen en bestaat uit twee stappen. De eerste stap is het invoeren van een wachtwoord. Is dit wachtwoord correct? Dan ga je door naar de tweede stap: het invoeren van een code die alleen jij kunt weten. Bij de eerste keer inoggen kun je  kiezen of je de tweestapsverificatie via een SMS of een authenticator app wilt.  

Kom je er niet uit?  
Neem het stappenplan door of bekijk hier de veelgestelde vragen.   

Na activatie 
Na activatie kun je bij ieder volgend bezoek inloggen in het Oefenportaal Rijndam op: https://oefenen.rijndam.nl. Je behandelaar laat weten wanneer je persoonlijke oefeningen in het portaal staan.

Extra gemachtigde toevoegen in jouw Oefenportaal
Het is mogelijk om naasten en zorgverleners buiten Rijndam toegang tot jouw Oefenportaal account te verlenen. Dit kan alleen jijzelf doen. Een behandelaar/arts van Rijndam kan dit niet voor je doen. Als je iemand toevoegt aan jouw Oefenportaal dan kunnen deze mensen jouw gegevens in het Oefenportaal zien. Je kunt zelf bepalen welke gegevens/functionaliteit de toegevoegde persoon in kan zien.

Het toevoegen van naasten of een andere zorgverlener kan handig zijn, zodat zij kunnen zien welke oefeningen en adviezen jij ontvangen hebt tijdens de behandeling bij Rijndam. Zeker wanneer je ook onder behandeling bent bij een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist of andere behandelaar bij jou in de buurt.

Via een eenvoudig stappenplan kun je gemachtigden toevoegen. 

Oefenapp Rijndam

Het Oefenportaal Rijndam is ook toegankelijk via een app. Deze app kan via Google Play en App Store worden gedownload. De naam van de app is Oefenapp Rijndam. De app is een compactere versie van het Oefenportaal en zeer gebruiksvriendelijk. In de app is het privacy statement van het Oefenportaal opgenomen.  

Persoonlijke gegevens

Je logt in op het Oefenportaal met het account dat je van je behandelaar gekregen hebt. Hiervoor registreren wij je naam en e-mailadres. Daarnaast slaan wij ook je geboortedatum op. Binnen de Oefenapp kunnen ook gegevens staan over je gezondheid en persoonlijk beeldmateriaal, zoals video’s waarin je bepaalde oefeningen doet. Tot slot houden wij logbestanden bij. Deze gegevens worden verwerkt op basis van de verkregen toestemming. 

Het Oefenportaal bewaart informatie die je zelf invoert. Voorbeelden hiervan zijn het invullen van een vragenlijst of het sturen van een bericht. Deze gegevens zijn inzichtelijk voor je behandelaar en worden gebruikt tijdens de behandeling. Het is mogelijk om in het portaal je eigen profiel aan te vullen met informatie en een profielfoto. Het is belangrijk dat je je realiseert dat alle behandelaars van het behandelteam waar je toe behoort, je profiel kunnen zien.  

Het Oefenportaal Rijndam is een beveiligde online omgeving. De gegevensbeveiliging voldoet aan alle strenge eisen, conform de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).