Direct naar de content Direct naar de footer

Beeldbellen

We werken met zogeheten blended care behandelprogramma's: waarbij je gesprekken voert of therapie volgt bij ons op locatie, maar ook begeleiding op afstand krijgt via beeldbellen of het Oefenportaal . Je revalidatiearts en/of behandelaar overlegt met jou of je behandelprogramma ook deels op afstand kan plaatsvinden en of je dit wilt. Je mag dit natuurlijk ook uit jezelf aangeven. 

Op deze pagina leggen we je uit hoe beeldbellen werkt. 
Teams voldoet aan de richtlijnen voor het beschermen van je privacy. Alles wat je bespreekt blijft tussen jou en de revalidatiearts of behandelaar. 

Wat heb je nodig?
  • een computer, smartphone of tablet met camera en microfoon;
  • een stabiele internetverbinding;
  • Je kunt een Teams app downloaden op je computer, smartphone of tablet. Dit hoeft niet! Beeldbellen via Teams kan ook via het internet/de internet browser. De opties zijn even veilig.
Hoe werkt Teams?
Je kunt de link altijd terugvinden in het patiëntportaal MijnRijndam. De beeldbelafspraak staat tussen jouw afspraken in het patiëntportaal. Een uur voor de start van de beeldbelafspraak is bij de afspraak de knop ‘Videoconsult starten’ zichtbaar. Door hierop te klikken opent een internetscherm of (als je de Teams-app hebt) de Teams-app. Je kunt direct beeldbellen.

Het kan ook zijn dat je de link voor jouw beeldbelafspraak naar je is gemaild. Klik op deze link in je mail, een internetscherm of de Teams-app opent automatisch. Je kunt direct beeldbellen.  

Extra persoon toevoegen
Als je een familielid of bijvoorbeeld mantelzorger wil betrekken bij de beeldbelafspraak, dan kunnen zij deelnemen met hun eigen computer, tablet of smartphone. Als je de beeldbelafspraak opent via het patiëntportaal MijnRijndam: klik dan op ‘Videoconsult starten’ bij de afspraak (dit kan vanaf een uur van tevoren). Er opent zich een internetvenster. Kopieer de link uit het internet venster en stuur deze door naar de persoon die deelneemt. Als je de beeldbelafspraak opent vanuit een e-mail, kan je de link uit de e-mail doorsturen naar de persoon die deelneemt.  

Hieronder kun je de folder downloaden om bovenstaande informatie makkelijk uit te printen.