Direct naar de content Direct naar de footer

Ketenpartners

Samenwerken

Revalidatie is breed. Samenwerken met andere (zorg)organisaties is dan ook van belang om zorg en dienstverlening naadloos op elkaar aan te laten sluiten. Wij werken om die reden veel samen met anderen en breiden die samenwerkingsvormen ook steeds verder uit.

Ziekenhuizen

Rijndam werkt in het Albert Schweitzer Ziekenhuis, het Beatrixziekenhuis, Erasmus MC, Erasmus MC- Sophia, het Franciscus Vlietland, het Franciscus Gasthuis en het IJsselland Ziekenhuis. 

Speciaal onderwijs

Rijndam werkt samen met het speciaal onderwijs en stemt de revalidatie daar nauw op af. In Rotterdam doen we dat met mytylschool de Brugtyltylschool Rotterdam en basisschool Pluspunt. In Dordrecht werken we samen met Kiem Onderwijs.

Onderzoeken

Wetenschappelijk onderzoek doet Rijndam met Erasmus MC. Lees op deze pagina meer informatie over onze onderzoeksactiviteiten, 

Opleiden

Voor de opleiding tot revalidatiearts werkt Rijndam nauw samen met het Maasstad Ziekenhuis. Intensief contact is er met Erasmus MC. Daar voeren we immers een deel van de opleiding tot revalidatiearts uit.

Samen met de Transfergroep van Hogeschool Rotterdam verzorgt ons afasieteam cursussen over afasie.

(Zorg)organisaties

Om de juiste zorg te bieden werken wij samen met diverse (zorg)organisaties, zoals GGZ instanties en organisaties voor ambulante begeleiding. Ook geven we advies aan eerstelijnspraktijken zoals bijvoorbeeld kinderfysiotherapiepraktijken.

Netwerk Pijnrevalidatie Nederland

Rijndam Revalidatie is lid van Netwerk Pijnrevalidatie Nederland (NPN). Als netwerk doen we wetenschappelijk onderzoek en delen we onze kennis om samen de pijnrevalidatie te verbeteren. We dragen bij aan het vormen en ontwikkelen van regionale zorgketens met de 1e en 2e lijn om de patiënt de juiste zorg op de juiste plaats te bieden. Met de regionale zorgketens delen we onze expertise over pijn en pijnrevalidatie. Kijk voor meer informatie op www.npn.nu