Direct naar de content Direct naar de footer

Coronarichtlijnen

Bij Rijndam is de veiligheid van onze patiënten de hoogste prioriteit. Daarom doen we er alles aan verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Omdat we veilige, kwalitatieve zorg willen blijven bieden en niemand onnodig bloot willen stellen aan risico’s, houden we alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en sluiten onze maatregelen hier op aan.

Voorzorgsmaatregelen
Hier vind je alle voorzorgsmaatregelen die wij treffen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Mocht de informatie die je zoekt er niet tussen staan, neem dan telefonisch contact op via telefoonnummer 010 - 241 24 12

Bezoekers en poliklinische patiënten

Klachten die op corona kunnen wijzen? Neem het zekere voor het onzekere en verplaats je afspraak.
Er gelden geen beperkingen op onze locaties. Alleen bezoekers aan de kliniek dienen 1,5 meter afstand te houden van de patienten. 

Klinische patiënten

Onze medewerkers dragen tijdens de zorg een mondneusmasker of faceshield wanneer zij geen 1,5 meter afstand kunnen houden.

Groepstherapieën vinden plaats op de volgende voorwaarden: 

  • patiënten beantwoorden gezondheidsvragen voorafgaand en/of tijdens de groepstherapie;
  • patiënten houden onderling 1,5 meter afstand.

Gedurende je verblijf bij Rijndam krijg je een mentor (vast aanspreekpunt) aangewezen, welke je tijdens je verpleegkundig revalidatieproces begeleidt. Dagelijkse verpleging/verzorging blijft plaatsvinden door iedere verpleegkundige van de afdeling.

Het weekendverlof is alleen van toepassing op patiënten die volgens het behandelplan hieraan toe zijn en waar de thuissituatie het toelaat. Je wordt, zoals gebruikelijk en opgenomen in je behandelplan, voorbereid op het weekendverlof.

Extra voorzorgsmaatregelen:

Indien je tijdens je verlof klachten ontwikkelt, dien je contact op te nemen met de afdeling via telefoonnummer 010 - 241 2412. Dit doe je voordat je terugkomt naar Rijndam.

Bij terugkomst van je weekendverlof meld je je bij een verpleegkundige, die controleert of je geen COVID-19 verschijnselen hebt. Bij twijfel en klachten die verband houden met COVID-19 moet je in isolatie. 

De maaltijden worden gegeten op de afdeling. Klinische patiënten en hun bezoekers zijn daarnaast welkom in het in het restaurant tussen 17.30-19.00 uur met inachtneming van de 1,5 meter afstand.

Een aantal eenvoudige maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het virus te voorkomen:

  • Houd minimaal 1,5 meter (2 armlengtes) afstand elkaar;
  • Was je handen regelmatig, minstens 30 seconden, met water en zeep;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes bij verkoudheid;
  • Schud geen handen

Wanneer je positief getest bent op COVID-19, word je in isolatie verpleegd. Mede-patiënten van dezelfde afdeling hoeven niet in isolatie, maar testen wel direct en op dag 5. 

Bij een negatieve testuitslag hoeft de patiënt die met weekendverlof mag thuis niet meer in quarantaine. Gaat de patiënt niet op weekendverlof, dan blijft hij tot tenminste 5 dagen na de positieve test in isolatie om contact te vermijden met andere patiënten die een verhoogd risico op gecompliceerd beloop hebben.