Direct naar de content Direct naar de footer

Reggy Koster

Reggy werkt bij Rijndam als Ergotherapeut. “Ik vind het leuk om een puzzel met elkaar op te lossen: waar ligt nou eigenlijk écht het probleem, hoe kunnen we het kind en de ouders helpen, hoe zetten we stappen en gaan we vooruit in de ontwikkeling? Als we daarvoor een huisbezoek moeten doen, dan doen we dat graag. En vaak blijkt dan dat de hulpvraag ook nog ergens anders ligt.

Leren

Eigenlijk ben ik bij toeval ergotherapeut geworden, maar het ligt me enorm. Het feit dat we in een multidisciplinair team werken vind ik echt zó’n meerwaarde hebben. Bij de therapeutische peutergroep (TPG) bijvoorbeeld, zijn er meerdere behandelaars van verschillende disciplines aanwezig. Soms behandel je tegelijk hetzelfde kind, elk vanuit je eigen expertise. Daar leer je ontzettend veel van en dit neem je dan onbewust mee in je eigen begeleiding. de momenten waar ik het voor doe.” Werken in een multidisciplinair team maakt het werk in de revalidatiezorg ook meteen zo uniek, dat zie je niet in de reguliere zorg. Dit - en het feit dat je meteen ziet of een behandeling aansluit - zijn redenen waarom ik voor de revalidatiezorg heb gekozen.

Kinderen blijven kinderen

Het is ontzettend heftig wat de kinderen en hun ouders hier allemaal meemaken, maar weet je: kinderen blijven kinderen. Ik zal nooit vergeten dat één van de eerste kinderen waarmee ik ging oefenen met het rijden in een elektrische rolstoel zich tot dat moment nooit zelf kon verplaatsen. We hebben samen geoefend en op een gegeven moment was het tijd om terug naar de groep te gaan, dus dat vertelde ik hem. Met een grote glimlach reed hij expres de andere kant op. Hij kon eindelijk eens ondeugend zijn en expres de andere kant oprijden. Dat zijn