Direct naar de content Direct naar de footer

Aanbod om beter te leren bewegen

Bij Rijndam hebben wij een breed aanbod voor het verbeteren van je mobiliteit. Als je in behandeling bent bij Rijndam kun je gebruik maken van onderstaande cursussen, modules, groepen en bijeenkomsten. Overleg met je revalidatiearts als je ergens aan mee wilt doen! 

Scroll naar

  C-Mill

  https://www.rijndam.nl/assets/uploads/images/behandelingen/c-mill.jpg

  Om de functionele loopvaardigheid te verbeteren, beschikt Rijndam over een innovatieve loopband, genaamd de C-Mill. De C-Mill is een loopband waarop via een beamer obstakels en stapdoelen worden geprojecteerd, bijvoorbeeld een bospad met boomwortels. Zo’n obstakel kan precies op een plek worden geprojecteerd dat dit een stapaanpassing vereist. Juist een stapaanpassing is lastig voor mensen die revalideren na bijvoorbeeld een beroerte of beenamputatie. Door regelmatig te trainen op de C-Mill, lopen patiënten niet alleen minder risico om te vallen, maar ook hun angst om te vallen, wordt verminderd.

  Bekijk C-Mill

  Looppoli

  De looppoli is voor patiënten met een neurologische aandoening aan de zenuwen of in de hersenen en problemen met het lopen zoals struikelen en vallen, pijnklachten en stijfheid in een of beide benen. 

  Bekijk de looppoli

  Schoenenspreekuur

  Als je goed wilt kunnen lopen zijn schoenen heel belangrijk. Als je geen confectieschoenen meer kunt dragen, krijg je een indicatie voor orthopedisch schoeisel. Je komt dan naar ons schoenenspreekuur.

  Bekijk het schoenenspreekuur

  Technisch spreekuur

  Heb je problemen bij het dagelijks functioneren? Vaak kunnen hulpmiddelen dan ondersteunen. Op ons technisch spreekuur legt de revalidatiearts uit welk hulpmiddel kan helpen en waar dat hulpmiddel medisch gezien aan moet voldoen. 

  Bekijk technisch spreekuur

  https://www.rijndam.nl/assets/uploads/images/behandelingen/armeospring_vierkant.jpg

  Voor het trainen van de elleboog, schouder, pols en hand beschikt Rijndam over de Armeospring. De Armeospring is een armrobot welke de zwaartekracht van je aangedane arm af kan halen. Hierdoor kun je met een beperkte armfunctie toch oefeningen uitvoeren met de aangedane arm. Deze oefeningen zijn in de vorm van spelletjes op een computer. Het trainen met de Armeospring is onderdeel van de arm- en handgroepen bij Rijndam.