Direct naar de content Direct naar de footer

Gezonde voeding van vitaal belang bij revalidatie

Geplaatst op 11-04-2024

Gezonde voeding speelt een cruciale rol tijdens het revalidatieproces en bij Rijndam erkennen we dit belang volledig. Daarom zijn we verheugd om aan te kondigen dat we vanaf april een volledig nieuw menu zullen aanbieden aan onze patiënten.

Dit nieuwe menu is zorgvuldig ontwikkeld in samenwerking met zelfstandig keukenmanager Niels Gerz, onze eigen koks en diëtisten. Het is overzichtelijk en slim ingedeeld, met keuze uit twee vaste menu's waarin vegetarische opties altijd onderdeel zijn. Er wordt vooral gebruik gemaakt van verse ingrediënten. Natuurlijk houden we ook rekening met verschillende dieetwensen, zoals natriumarm, gemalen of halal.

Duurzame benadering

We hechten veel waarde aan duurzaamheid in de gezondheidszorg. Door ons voedingsaanbod aan te passen, zetten we een belangrijke stap naar een meer duurzame benadering. We verhogen het groentegehalte in de maaltijden, verminderen de portiegrootte van vlees en bieden meer vegetarische opties aan. Zo gebruiken we ruim 30% meer groente in de maaltijden en verminderen we de CO2-uitstoot met meer dan 10%.

Patiëntgerichte voeding

Onze diëtisten hebben een actieve rol gespeeld bij de ontwikkeling van dit nieuwe voedingsconcept. We streven naar patiëntgerichte voeding die bijdraagt aan het individuele revalidatieprogramma van elke patiënt. Ook onze artsen en behandelaren onderstrepen het belang van gezonde voeding.
Revalidatiearts Loes Swaan: “Gezonde voeding helpt bij het herstel en het helpt mee om nieuwe problemen te voorkomen! Denk aan diabetes, hoge bloeddruk of overgewicht bij patiënten met een beroerte of een beenamputatie.”

Een revalidatietraject vraagt veel energie van onze patiënten. Er is daarom gekozen om meer gezonde en eiwitrijke tussendoortjes aan te bieden zoals bijvoorbeeld skyr met vers fruit of een stukje suikervrije bananencake. 

Bij Rijndam geloven we dat gezonde voeding niet alleen bijdraagt aan het herstel, maar ook aan het welzijn van onze patiënten. We willen hen de best mogelijke ondersteuning bieden tijdens hun revalidatieproces.