In het eerste gesprek met de revalidatiearts gaat de revalidatiearts samen met jou kijken welke problemen zich voordoen in de ontwikkeling van je kind. Hierbij wordt de hele ontwikkeling en medische voorgeschiedenis van je kind doorgenomen en worden je hulpvragen besproken. Ook kan informatie van school / kinderopvang en andere behandelaren van je kind met jouw toestemming opgevraagd worden. Op basis van dit eerste gesprek en de bijkomende informatie wordt een vervolgplan gemaakt.
Wanneer er het vermoeden is dat er inderdaad sprake is van sensorische informatieverwerkingsproblemen, naast bekende motorische problemen, dan kan een screening door ons SPD team volgen.
Wanneer uit het eerste gesprek of in de screening gebleken is dat er geen motorisch voorliggend probleem is bij de sensorische informatieverwerkingsproblemen, is behandeling door het SPD-team van Rijndam niet de juiste keuze op dit moment. In dat geval wordt je kind, in overleg met jou, mogelijk doorverwezen naar een andere instelling of therapeut.
Indien er op meerdere vlakken ontwikkelingsproblemen gezien worden, waarbij het niet duidelijk is wat de invloed daarvan is, dan is het belangrijk om je kind eerst op alle ontwikkelingsvlakken te beoordelen. De revalidatiearts kan dan besluiten eerst een algemene focusscreening te doen.
Na de SPD screening volgt een advies en kan, zo nodig kan een behandeltraject geadviseerd worden.