Direct naar de content Direct naar de footer

Peuter Focus Poli

Op de Peuter Focus Poli wordt aan de hand van een intake en screening een compleet beeld gevormd van de ontwikkeling van je kind. Daarna vindt er een overleg plaats tussen ouders en revalidatiearts. Tijdens dit overleg worden de verschillende behandelmogelijkheden besproken.

Scroll naar

    Maakt je je zorgen over de ontwikkeling van je kind? Geeft je kinderfysiotherapeut, logopediste, de arts van het consultatiebureau of de medisch specialist uit het ziekenhuis aan dat er zorgen zijn over de ontwikkeling van je kind?

    De Peuter Focus Poli kan hier wellicht bij helpen. Om in te kunnen schatten hoe Rijndam de beste zorg voor je kind kan inzetten wordt een Peuter Focus Poli traject doorlopen. Je kind wordt middels twee afspraken geobserveerd door een team van specialisten. Hierna volgt terugkoppeling bij de revalidatiearts. Samen met de revalidatiearts wordt besloten welke zorg op dit moment het beste bij jou en je kind aansluit.

    Voor wie is het?

    Het team ziet kinderen in de leeftijd van 0 jaar tot 4 jaar waarbij er vragen zijn rondom de ontwikkeling. 

    Het traject

    Nadat je voor een eerste consult bij de revalidatiearts bent geweest, wordt je uitgenodigd voor een intake. 
    Voordat het intakegesprek plaats vindt, vul je thuis een online vragenlijst in.  De vragenlijst bevat vragen die te maken hebben met de ontwikkeling van je kind en welke zorgen je hebt. 

    De intake is bij een maatschappelijk werkster en een pedagogisch behandelaar. Hierin wordt vooral gekletst en gaat je kind spelen met de pedagogisch behandelaar. Er wordt gesproken over wat er speelt binnen het gezin, de zorgen en wensen. Tijdens de intake krijg je van de maatschappelijk werker uitleg over wat revalidatie is en welke soorten behandelingen er zijn. 

    Een week later is de afspraak waarbij je kind uitgebreider bekeken word. Dit gebeurt middels vrij spelen zoals: klauteren op een trappetje, van een glijbaan glijden, puzzelen, spelen in een keukentje of bijvoorbeeld bellen blazen. Dit gebeurt onder begeleiding van een ergotherapeut, logopediste, fysiotherapeut en de pedagogisch behandelaar. 

    De terugkoppeling is bij de revalidatiearts. Je kind hoeft daarbij niet aanwezig te zijn, maar dit mag wel. Tijdens dit gesprek krijg je te horen wat het team gezien heeft en welke behandelingen er zijn om jullie verder te helpen. Samen met de revalidatiearts maak je een keuze in welke behandeling op dit moment bij jullie past.