Direct naar de content Direct naar de footer

Ervaringen met Parkinson

Het verhaal van Rita

https://www.rijndam.nl/assets/uploads/images/me.jpg

Rita Grootendorst (62 jaar) kreeg in de zomer van 2021 klachten. Ze kon haar rechterarm niet goed meer gebruiken en in december ging haar rechtervoet slepen. Ze dacht niet meteen aan Parkinson. Maar in april kreeg ze na een hersenscan de diagnose Parkinson. Parkinson is niet te genezen, het is een progressieve ziekte. Rita vertelt hoe ze na de diagnose aan de slag is gegaan om weer meer zelfvertrouwen te krijgen. Ook met Parkinson.

Lees het verhaal van Rita

Het verhaal van Sandra

https://www.rijndam.nl/assets/uploads/images/Sandra_klein_2.jpg

Sandra Hofstee (72 jaar) was vijftig toen ze na een wintersportvakantie de diagnose Parkinson kreeg. Haar hele wereld stond op z’n kop. Zo jong en dan al Parkinson. Bij de pakken neerzitten deed Sandra niet. Ze was heel sportief en tenniste intensief zo lang dat nog mogelijk was. Nu dat niet meer goed kan houdt ze zich bezig met haar grote passie: schilderen. En speelt ze viool als ze zich goed voelt.

Lees het verhaal van Sandra

Het verhaal van Yolande

https://www.rijndam.nl/assets/uploads/images/image00001_2.jpeg

Tijdens een vakantie op Samos lukt het maken van een lange wandeling niet meer. Het is 2008. Pas in 2011 wordt de diagnose Parkinson gesteld bij Yolande (66 jaar). De opa van haar fysiotherapeut had Parkinson en zij herkende de klachten. Ze had nooit gedacht dat haar klachten hoorden bij deze ziekte.

Lees het verhaal van Yolande