Direct naar de content Direct naar de footer

Psychisch en sociaal

Als je revalideert komt er ook psychisch een hoop op je af. Natuurlijk hebben we daarvoor onze psychologen en ook maatschappelijk werkers. Maar soms kan het fijn zijn in een groep te werken aan je herstel. Kijk gerust eens of je hieronder een training of bijeenkomst vindt die je aanspreekt en overleg met je revalidatiearts of hij of zij je ervoor kan aanmelden.

Scroll naar

  Sensorische integratie

  Sensorische integratie is het proces, waarbij we informatie uit ons lichaam en prikkels vanuit de buitenwereld waarnemen en op elkaar afstemmen. De prikkels worden waargenomen door de zintuigen en doorgestuurd naar de hersenen. Soms gaat er tijdens dit proces iets niet goed en heb je te maken met onder- of overprikkeling.

  Bekijk hier de training

  Groepstraining PPEP4ALL

  De PPEP4ALL (Patiënt en/of Partner Educatie Programma voor alle chronisch zieken) is een zelfmanagementprogramma voor mensen met een chronische aandoening en/of hun partners of mantelzorger. De PPEP4ALL biedt handvatten om te leren omgaan met de psychische, emotionele en sociale gevolgen van het leven met een chronische aandoening.

  Lees meer over de training