Direct naar de content Direct naar de footer

Groepstraining PPEP4ALL

Scroll naar

  De PPEP4ALL (Patiënt en/of Partner Educatie Programma voor alle chronisch zieken) is een zelfmanagementprogramma voor mensen met een chronische aandoening en/of hun partners of mantelzorger. De PPEP4ALL biedt handvatten om te leren omgaan met de psychische, emotionele en sociale gevolgen van het leven met een chronische aandoening.

  Inhoud van de training

  Het PPEP4ALL programma omvat acht groepssessies met elk een eigen thema. Patiënten en partners zitten tijdens het programma in een aparte groep. In beide groepen komen vrijwel dezelfde thema’s aan bod. De duur van elke sessie bedraagt twee uur (inclusief een pauze).

  De onderwerpen betreffen allerlei thema’s van zelfmanagement: onder andere energiemanagement, het kiezen voor ontspannen en prettige activiteiten, stressmanagement, omgaan met angst, somberheid en depressie, communicatie en het in kaart brengen en inzetten van je netwerk.

  Voor wie?

  De groepstraining PPEP4ALL is bedoeld voor volwassenen met chronische aandoeningen. Tegelijk met de groepstraining voor patiënten wordt er ook een groepstraining gegeven aan een groep met partners/mantelzorgers. Natuurlijk kun je ook meedoen met de training als je geen partner hebt of als je partner niet in de mogelijkheid is om mee te doen. De training wordt gegeven door een ergotherapeut en een maatschappelijk werker van Rijndam revalidatie.

  Kosten

  Deze groepstraining valt binnen de poliklinische revalidatiebehandeling voor volwassenen en wordt vergoed door de zorgverzekering. Is je eigen risico nog niet verbruikt, dan kunnen er wel kosten in rekening gebracht worden door de zorgverzekeraar. Er wordt een werkboek gebruikt, dit kost € 25,00.

  Meer informatie

  De training vindt tweemaal per jaar, een groep in het voorjaar en een groep in het najaar

  Voor meer informatie over deze groepstraining kun je contact opnemen met Gera Hakkesteegt van de afdeling ergotherapie van Rijndam locatie Erasmus MC via: ErgotherapieErasmusMC@rijndam.nl of 010-7034841.