Direct naar de content Direct naar de footer

Ervaringen met hand- en polsrevalidatie

Heb je zelf een probleem met je hand of pols en ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen voor je overweegt een verwijzing aan te vragen? Of ben je om wat voor reden dan ook benieuwd naar de ervaring onze collega's en patienten? Dan zit je op deze pagina goed. 

Het verhaal van ergotherapeut Misha Leuvenink

https://www.rijndam.nl/assets/uploads/images/medewerkers/Misha_Leuvenink_kleiner.jpg

In 2017 liep Misha Leuvenink tijdens zijn studie stage bij Rijndam, op de kliniek aan de Westersingel. Na zijn studie werkte hij in de 1e lijn als ergotherapeut, waarbij hij veel leerde over allerlei aandoeningen. Hij mist het alleen om langduriger contact te hebben met patiënten; hij zag ze vaak maar korte tijd, dacht mee over hulpmiddelen en moet dan weer afscheid nemen. Hij wilde meer diepgang. Die vond hij bij Rijndam.

Lees het verhaal van Misha

Het verhaal van patiënt Bastiaan

https://www.rijndam.nl/assets/uploads/images/behandelingen/pasfoto.jpg

Bastiaan werkt als metaalbewerker in de Rotterdamse haven. Bij een bedrijfsongeval verbrijzelde Bastiaan zijn linker middel- en wijsvinger. Een urenlange operatie in het Erasmus MC volgde, waarna natuurlijk revalidatie nodig was. Een maand na zijn ongeval werd Bastiaan vader van een prachtige zoon. Dus een luier wilde hij natuurlijk wel kunnen verschonen!

Lees het verhaal van Bastiaan

Het verhaal van patiënt Mariëlle

https://www.rijndam.nl/assets/uploads/images/behandelingen/IMG_20211208_103357_resized_20211208_103951959.jpg

In augustus kreeg Mariëlle Degeling een polsprothese in haar linkerarm. 12 jaar eerder kreeg zij die rechts al, dus ze dacht dat ze wel wist wat haar te wachten stond. Maar er was toch nog veel te leren. Daar heeft het Handenteam van Rijndam locatie Franciscus Gasthuis haar mee geholpen.

Lees het verhaal van Mariëlle

Het verhaal van patiënt André

https://www.rijndam.nl/assets/uploads/images/behandelingen/Andre_met_kleinkinderen.jpg

André van de Water kreeg sinds zijn pensioen last van allerlei neurologische klachten. Het begon met een operatie aan zijn rug, waarna hij revalideerde en weer goed leerde lopen. Toen volgde een klapvoet en later kreeg hij heftige zenuwpijn in zijn hand en pols. Het bleek een beknelde zenuw in zijn ellebooggewricht. Revalidatie leerde hem omdenken. 

Lees het verhaal van André 

Meer informatie

Het Hand- en Polscentrum van Rijndam is gespecialiseerd in complexe handrevalidatiezorg. 
Wil je meer informatie over hand- en polsrevalidatie bij Rijndam?

Meer informatie