We werken met zogeheten blended care behandelprogramma's: waarbij u gesprekken voert of therapie volgt bij ons op locatie, maar ook begeleiding op afstand krijgt via beeldbellen of Oefenportaal Rijndam. We noemen dit ook wel 'Zorg op afstand'. Uw revalidatiearts overlegt met u of uw behandelprogramma ook deels op afstand kan plaatsvinden en of u dit wilt.

Op deze pagina leggen we u uit hoe het Oefenportaal Rijndam werkt. Oefenportaal Rijndam voldoet aan de richtlijnen voor het beschermen van uw privacy.

Vanuit huis werken aan uw revalidatie 

Met het Oefenportaal Rijndam kunt u zelfstandig thuis aan uw revalidatieoefeningen werken. In het online portaal vindt u persoonlijke oefeningen die door uw behandelaar zijn voorgeschreven. De oefeningen zijn veelal vormgegeven in instructiefilmpjes en worden schriftelijk toegelicht. Uw behandelaars kunnen uw  voortgang online inzien. Ook kunt u, indien nodig, contact met uw behandelaars hebben via de berichtenfunctie in het Oefenportaal.

Uw account activeren / inloggen

Om uw account te activeren, ontvangt u van ons een mail met daarin een link. Via deze link dient u de eerste keer in te loggen: 

  • Inlognaam: uw emailadres (waar de mail naartoe is gestuurd)   
  • Wachtwoord: zelf te verzinnen (bestaande uit minimaal 8 karakters en 1 cijfer of leesteken)

Na activatie en bij ieder volgend bezoek kunt u het Oefenportaal Rijndam bereiken door op internet de volgende pagina te openen: https:\\oefenen.rijndam.nl. 

Nadat u bent ingelogd, kunt u gebruik maken van het Oefenportaal. Uw behandelaar laat u weten wanneer uw persoonlijke oefeningen in het portaal staan. Het Oefenportaal Rijndam is een beveiligde online omgeving. De gegevensbeveiliging voldoet aan alle strenge eisen, conform de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). 

Oefenapp Rijndam

Het Oefenportaal Rijndam is ook toegankelijk via een app. Deze app kan via Google Play en App Store worden gedownload. De naam van de app is Oefenapp Rijndam. De app is een compactere versie van het Oefenportaal en zeer gebruiksvriendelijk. In de app is het privacy statement van het Oefenportaal opgenomen. 

Persoonlijke gegevens

U logt in op het Oefenportaal met het account dat u van uw behandelaar gekregen heeft. Hiervoor registreren wij uw naam en e-mailadres. Daarnaast slaan wij ook uw geboortedatum op. Binnen de Oefenapp kunnen ook gegevens staan over uw gezondheid en persoonlijk beeldmateriaal, zoals video’s waarin u bepaalde oefeningen doet. Tot slot houden wij logbestanden bij. Deze gegevens worden verwerkt op basis van de verkregen toestemming.

Het Oefenportaal bewaart informatie die u zelf invoert. Voorbeelden hiervan zijn het invullen van een vragenlijst of het sturen van een bericht. Deze gegevens zijn inzichtelijk voor uw behandelaar en worden gebruikt tijdens de behandeling. Het is mogelijk om in het portaal uw eigen profiel aan te vullen met informatie en een profielfoto. Het is belangrijk dat u zich realiseert dat alle behandelaars van het behandelteam waar u toe behoort, uw profiel kunnen zien.