Direct naar de content Direct naar de footer

Werken en wonen

Bij Rijndam hebben wij aanbod op het gebied van de thema's werk en wonen. Wil je graag blijven werken of juist verantwoord afbouwen? Wat is passend werk? Als je te maken hebt met zulke vragen is onderstaande aanbod misschien iets voor jou. Als je in behandeling bent bij Rijndam kun je gebruik maken van onderstaand aanbod. Overleg met je revalidatiearts als je ergens aan mee wilt doen.

Scroll naar

  Groepstraining 'Jobgrip'

  Deze training is speciaal ontwikkeld voor volwassenen met langzaam progressieve neurologische aandoeningen of neuromusculaire aandoeningen, zoals MS, ziekte van Parkinson, spierziekten en mitochondriële ziekten. Tijdens de training wordt samen een plan gemaakt met als doel om ongewenste uitval van werk te voorkomen, uit te stellen of je werk naar tevredenheid af te bouwen.

  Bekijk de training

  Proefwoning

  Voor sommige patiënten is het belangrijk om tijdens de revalidatieperiode zelfstandig enkele dagen in een aangepaste woning te verblijven. Hiervoor heeft de locatie Westersingel een proefwoning. Een eventueel verblijf in de proefwoning kan onderdeel zijn van je revalidatiebehandeling en heeft de instemming nodig van je revalidatiearts en het behandelteam. 

  Online arbeidsmodule

  Voor revalidanten in loondienst met vragen over werk en re-integratie in werk wordt de module arbeid aangeboden. Eens per 6 weken kunnen patiënten die revalideren bij onze ziekenhuislocaties Franciscus Vlietland, IJsslland Ziekenhuis en Fransicus Gasthuis deelnemen aan deze module. Op het moment vind deze online plaats via een webinar. 

  Meer lezen over de arbeidsmodule