Direct naar de content Direct naar de footer

Scroll naar

  Mensen met een chronische fysieke aandoening zijn minder actief dan mensen zonder een beperking. Hierdoor is de kans op gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, groter. De behandelmodule ‘gezonde leefstijl’ heeft als doel je te helpen bij het bereiken en behouden van een gezonde en actieve leefstijl passend bij jouw aandoening en revalidatie.

  In de praktijk

  De behandelmodule is speciaal beschikbaar voor rolstoelgebruikers en voor mensen met hersenletsel. De module bestaat vijf onderdelen: coachingstraject, fitheidstraining, sportadvies, gezonde voeding en monitoring. Het intensieve coachingstraject is gericht op jouw aandoening in combinatie met de thema’s fitheid, voeding en actieve leefstijl. Hierbij vinden ook individuele sessies met een diëtist plaats gericht op voedingsadvies. 

  Wetenschappelijke onderzoek

  De behandelmodule is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaringen. De onderzoeken van Erasmus MC in samenwerking met Rijndam hebben inzicht gegeven in het belang van een gezonde leefstijl en hoe dat te realiseren bij mensen met bepaalde aandoeningen. De behandelmodule ‘gezonde leefstijl’ maakt deze opgedane kennis toegankelijk voor rolstoelgebruikers en voor mensen met hersenletsel.

  Onder behandeling

  Deze behandelmodule kan los worden gevolgd, of als onderdeel van je klinische- of poliklinische revalidatieprogramma. Ben je geïnteresseerd in deze module en nog niet bij Rijndam onder behandeling? Dan heb je een verwijsbrief nodig van je huisarts of specialist in het ziekenhuis. Met deze verwijzing kan een afspraak worden ingepland bij een revalidatiearts om te kijken of deze module voor geschikt is.

  Deze module wordt aangeboden bij de volgende locatie