Direct naar de content Direct naar de footer

Scroll naar

    Naar huis na revalidatie bij niet-aangeboren hersenletsel? Team CVA nazorg biedt de juiste hulp

    Niet aangeboren hersenletsel kan ingrijpende gevolgen hebben voor de persoon zelf en voor zijn of haar naaste omgeving. Soms zijn de gevolgen duidelijk zichtbaar zoals verminderde functie en kracht van armen en benen, en de fijne motoriek, vaak lijkt letsel op het eerste gezicht weinig gevolgen te hebben. Juist op het moment dat de persoon het dagelijks leven weer oppakt, blijken er soms toch problemen te zijn bij denken, gedrag en emoties. Deze hebben vaak grote impact op het welzijn en functioneren van de persoon zelf, maar ook op de naaste omgeving. Niet aangeboren hersenletsel kan vragen en onduidelijkheden oproepen.

    Na een beroerte (CVA) of ander niet-aangeboren hersenletsel revalideert een patient vaak enige tijd door middel van een opname bij Rijndam. Het team CVA nazorg is er speciaal voor mensen met niet aangeboren hersenletsel en naasten die na hun ontslag tegen zaken aanlopen. Al tijdens de revalidatie probeert het team zo goed mogelijk het ontslag voor te bereiden met de patient. En er is na het ontslag contact over hoe het thuis gaat. Het team kan praktisch meedenken en eventueel doorverwijzen. 

    Hieronder staan alvast wat praktische tips bij ontslag: 

    • Is het vervoer naar huis geregeld?
    • Heb je tijdig de medicatie en recepten van de verpleegkundige/arts gekregen?
    • Maakt u gebruik van televisie op uw kamer? Is deze afgemeld?
    • Weet je hoe je nabehandeling eruit ziet?

    Voor medische vragen is na ontslag de huisarts aanspreekpunt. Maar voor alle andere vragen is CVA nazorg. Na ongeveer 2 weken nemen de CVA- nazorgverpleegkundigen telefonisch contact met de patient op.

    Heb je eerder een vraag? Mail dan gerust naar cvanazorg@rijndam.nl of bel Rijndam via 010 - 241 2487 en vraag naar de CVA nazorg. Wij zijn op donderdag aanwezig van 8:30-17:30 uur.