Direct naar de content Direct naar de footer

Het Rotterdams Onderwijs- en Revalidatiecentrum

Stichting BOOR en Rijndam werken samen toe naar een unieke nieuwbouwlocatie in Rotterdam Schiebroek: het Rotterdams Onderwijs- en Revalidatiecentrum (het ROeR). 

Eén kind, één plan

Het doel van de samenwerking tussen stichting BOOR en Rijndam is om ook in de toekomst het beste te blijven bieden aan onze kinderen en jongeren op het gebied van onderwijs en revalidatie. Dit willen we doen vanuit de gezamenlijke visie; kindgericht, ontwikkelingsgericht, met focus op eigen regie. 

Gewoon meedoen

In het ROeR krijgen heftige verhalen, zoals verdriet en onzekerheid over diagnose, straks nog meer de ruimte. Maar we leggen zoals altijd de focus op wat wel kan en het benutten van elke kans voor iedereen. Belangrijke doelen die we nastreven binnen kinderrevalidatie en onderwijs zijn burgerschap en participatie. Gewoon meedoen in onderwijs, dagbesteding, sport, muziek, spel en hobby; daar draait het om. Het ROeR wordt een plek waar kracht en veerkracht van ouders en kinderen centraal staan.

Want gewoon meedoen is vaak best een uitdaging. Met elkaar willen we bijdragen aan de ontwikkeling en het toekomstperspectief van de kinderen, want iedereen heeft recht op een plekje in onze samenleving. 

Actueel

De afgelopen periode is er door de aannemer en het ontwerpteam van Het ROeR met man en macht gewerkt. De bouwkundige opleverdatum staat gepland voor 26 maart 2024. Na de bouwkundige oplevering is er nog ongeveer drie maanden nodig om Het ROeR in orde te maken voor gebruik. De verhuizing staat gepland voor de zomervakantie van 2024. Rijndam streeft ernaar haar poliklinieken en 0-4 afdelingen begin van de zomervakantie operationeel te hebben in het nieuwe gebouw. De Mytyl- en Tyltylschool verhuizen tijdens de laatste weken van de vakantie. De scholen en de schoolrevalidatie starten dan het nieuwe schooljaar 2024/2025 in het ROeR. De komende twee schooljaren blijven we dus nog even op ons vertrouwde honk!

Nadat de naam voor het Rotterdams Onderwijs- en Revalidatiecentrum is bedacht, werd het tijd voor de volgende stap. Een eigen huisstijl voor het ROeR! De afgelopen tijd hebben we hier samen met BOOR, mytylschool de Brug en tyltylschool Rotterdam aan gewerkt. De uitkomst is een krachtig en stoer logo geworden; een logo dat Rotterdamse trots uitstraalt. Maar wel met vrolijke en frisse kleuren!

In 2024 staat aan de Hazelaarweg in Rotterdam een prachtig, fris en ruimtelijk gebouw, speciaal ontworpen voor de combinatie kinderrevalidatie en onderwijs. In dit centrum gaat Rijndam verder samenwerken met mytylschool de Brug en tyltylschool Rotterdam van stichting BOOR. In het ROeR willen we kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking de beste zorg bieden. Hiervoor is het essentieel dat het centrum straks kan beschikken over innovatieve faciliteiten en de nieuwste technologieën. Om dit doel te realiseren, kunnen we alle oude en nieuwe Vrienden van Rijndam goed gebruiken.

Lees meer over de Vrienden van Rijndam