Direct naar de content Direct naar de footer

Het verhaal van Thom

Thom van der Linde kwam begin maart 2022 terecht bij Rijndam na een operatie aan zijn ruggengraat in het EMC. Hij revalideerde twee maanden op de afdeling dwarslaesie heelkunde aan de Westersingel.

Gedeeltelijke dwarslaesie

‘Na het weghalen van de goedaardige tumor in mijn ruggengraat kwam ik met een gedeeltelijke dwarslaesie terecht bij Rijndam. Ik heb daar twee maanden gerevalideerd en de revalidatie is zeer voorspoedig verlopen: Ik kwam binnen in een rolstoel en liep op krukken naar buiten.
Natuurlijk ging de revalidatie verder na mijn ontslag bij Rijndam. Het was heel fijn dat ik direct terecht kon in de eerste lijn bij Het Fysiotherapiecentrum in Rotterdam Alexander, waar ik nu nog steeds vooruitgang boek na meer dan een jaar therapie’

Intensieve samenwerking

De fysiotherapeuten daar werken intensief samen met de fysiotherapeuten van de afdeling dwarslaesie heelkunde van Rijndam. De kennis en kunde is overgedragen, waardoor patiënten op dezelfde manier begeleid worden als bij Rijndam.
Thom ervaart dit ook. ‘De therapie van Het Fysiotherapiecentrum sluit goed aan bij mijn revalidatie in Rijndam. Drie keer per week ga ik met de bakfiets, voor meer stabiliteit tijdens het fietsen, zelf naar Het Fysiotherapiecentrum. Daar heb ik dan een half uur fysiotherapie en sport ik een half uur zelf.
Het is fijn om te merken dat ik nog steeds vooruitgang boek. Inmiddels ben ik weer 24 uur per week aan het werk en in het weekend heb ik een druk sociaal leven. Dankzij mijn revalidatie zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet!’