Direct naar de content Direct naar de footer

Het verhaal van Erik

Erik Corduwener kreeg in september een zwaar ongeluk in België en liep een incomplete dwarslaesie niveau C4 op. Nadat hij zes weken in het ziekenhuis had gelegen in Antwerpen en Tilburg kwam hij naar Rijndam. Hij revalideerde tien maanden op de afdeling dwarslaesie heelkunde aan de Westersingel.

Veel reistijd bespaard

‘Ik werd door de Ambulance naar Rijndam gebracht. In het begin kon ik bijna niks. Ik lag in bed, werd gedoucht op een brancard en at liggend in bed. Dat was een heftige tijd, want ik ben enorm sportief. Om dan in een keer helemaal afhankelijk te zijn is onvoorstelbaar.
Na twee weken merkte ik dat ik steeds meer kon en mijn goede conditie heeft daar zeker aan bijgedragen. Ik heb heel hard getraind om vooruitgang te boeken en dat is gelukt! Na tien maanden revalideren was ik klaar om naar huis te gaan. Omdat mijn huis nog aangepast moest worden ben ik twee maanden in een Zorghotel verbleven in mijn woonplaats Breda. Daar kon ik verder revalideren bij eerstelijns Fysiotherapie Heusdenhout te Breda. Het was heel fijn dat ik bij deze praktijk terecht kon en niet terug hoefde naar Rotterdam. Dat heeft me heel veel reistijd bespaard. Fysiotherapie Heusdenhout werkt samen met Rijndam en de fysiotherapeuten die er werken zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met een dwarslaesie.

Gemotiveerd om aan de slag te gaan

‘Ik was en ben nog steeds heel gemotiveerd om aan de slag te gaan. Ik wil echt het maximale eruit halen wat erin zit. Ik kijk steeds of ik nog iets meer kan. Inmiddels ben ik weer helemaal zelfstandig, dat is ontzettend fijn en geeft een enorm gevoel van vrijheid. Ik heb een auto, dus regel mijn eigen vervoer naar de fysiotherapiepraktijk. Ik train daar drie keer per week. Daarnaast train ik thuis; ik heb een pully, wandrek en een loopbrug. Mijn revalidatie kost energie, maar ik krijg er ook veel energie voor terug.       
Ik sport nog steeds veel, ik heb een trike fiets (ligfiets op drie wielen). Eerst reed ik een klein rondje in de wijk en inmiddels maak ik twee keer per week tochten van 50 tot 100 kilometer. Heerlijk erop uit in de natuur. Ook geniet ik van mijn hobby fotografie. Ik haal uit het leven wat erin zit!’