Direct naar de content Direct naar de footer

PACT Basiscursus

In deze cursus leer je de basis van het werken met de methodiek PACT (Partners van Afasiepatiënten Conversatietraining). Hierbij staat de analyse van alledaagse gesprekken volgens de methode van Conversatie Analyse centraal. Met PACT sluit je direct aan op het participatieniveau van de cliënt. PACT zal per 1 januari 2020 ook vergoed worden in de eerste lijn. Dit is alleen mogelijk wanneer logopedisten in het PACT-register van de NVLF zijn opgenomen. Een certificaat van deze basiscursus is daarvoor een voorwaarde.

Locatie
Rotterdam
Tijdsduur
1 dag
Prijs
414,50

Meer info en aanmelden Via ProEducation

Op dit moment zijn er nog geen exacte lesdata voor deze opleiding gepland.

Aantal accreditatiepunten: 8

Inschrijven

Resultaat

  • Je kent de basisprincipes van de Conversatie Analyse (CA) die in PACT wordt toegepast
  • Je herkent voorbeelden van conversatiegedrag in videofragmenten van patiënten
  • Je past de principes van CA toe in PACT-onderzoek
  • Je bent bekend met de opbouw van PACT
  • Je erkent het principe van ervaringsleren als leerprincipe binnen PACT
  • Je past structuur toe in werkbladen op basis van ervaringsleren

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor logopedisten met ervaring in de behandeling van afasiepatiënten.

In deze cursus staat (werken met) het PACT-programma centraal. Als het werken met partners van afasiepatiënten voor jou geheel nieuw is, kan het raadzaam zijn om eerst de 2-daagse cursus Partnertraining bij Afasie te volgen. Dit is niet verplicht.

Aanpak

Tijdens de cursus doe je meer gerichte kennis op met behulp van onderwijsleergesprekken en praktische oefeningen. De basisprincipes van het PACT-programma worden uitgelegd aan de hand van videovoorbeelden. Je oefent kort met het Conversatie Analyseonderzoek aan de hand van videobeelden. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de werkbladen uit de conversatietraining door deze samen te oefenen. Na deze cursus beschik je als logopedist over een theoretisch onderbouwde en gestructureerde werkwijze voor de training van gesprekspartners van personen met afasie.

Het minimumaantal deelnemers aan de cursus is 12, het maximum 16. Deze cursus bestaat uit 6 contacturen en 2,5 uur zelfstudie.

Onze docent

Deze cursus wordt verzorgd door dr. Sandra Wielaert. Zij is logopedist van het Afasieteam van Rijndam. Sandra heeft ruime ervaring in de diagnostiek en behandeling van mensen met afasie. Voor haar eigen promotie nam zij deel aan diverse wetenschappelijke onderzoeken en verzorgde zij al vele Post HBO-cursussen. Sandra vormt samen met Philine Berns (Master of Science) de redactie van 2 casuïstiekboeken Status Afasietherapie. Hiervoor ontvingen zij in 2015 de Branco van Dantzigprijs.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over onder andere de accreditatie, de investering en data vind je op de site van ProEducation.
Aanmelden kan daar ook. 

Meer cursussen

PALPA

Rotterdam 3 dagen 1.108,50 (excl. btw)

Woordvinding bij Afasie

Rotterdam 2 dagen 744,- (excl. btw)