Direct naar de content Direct naar de footer

Professionals

Deze revalidatie wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van een revalidatiearts en kan poliklinisch of klinisch plaatsvinden. Het is gericht op het optimaal laten functioneren van patiënten in de maatschappij en het verbeteren van de kwaliteit van leven. In de diagnostiek en behandeling van de ziekte of aandoening ligt de nadruk op het opheffen, verminderen of zo mogelijk voorkomen van de gevolgen ervan. Daarnaast is het een belangrijk doel om patiënten te leren omgaan met tijdelijke of blijvende beperkingen en zo hun zelfredzaamheid en eigen regie te vergroten.

We kijken hierbij mét de patiënt samen wat zijn of haar doelen zijn en werken hier met hulp van verschillende disciplines naartoe. Ieder poliklinisch traject heeft een duidelijke start- en einddatum. Het multidisciplinaire team kan bestaan uit een: fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, maatschappelijk werker, dietist of logopedist. Naast individuele therapie wordt ook groepstherapie aangeboden. We bieden naast behandeling op locatie, ook blended care aan. Dit betekent dat indien mogelijk de behandeling op afstand wordt aangeboden.  

Locaties

Aan de Westersingel, in het centrum van Rotterdam, bieden we zowel klinisch als poliklinische zorg aan. Daarnaast hebben wij poliklinieken in verschillende ziekenhuizen. In het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel, Franciscus Vlietland in Schiedam, Franciscus Gasthuis en het Erasmus MC in Rotterdam, Beatrixziekenhuis in Gorinchem en bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht.

Verwijzen voor medisch specialistische revalidatie

Medisch specialisten en huisartsen kunnen patiënten verwijzen voor een poliklinische afspraak via Zorgdomein. Als je niet kunt verwijzen via Zorgdomein, kun je ons een verwijsbrief sturen, bij voorkeur via veilige mail (Zorgmail) naar info@rijndam.nl en anders per of post. Vermeld in de verwijzing tenminste de contactgegevens van jezelf en de patiënt, informatie over de diagnose en de vraagstelling voor de revalidatie.

Lees onze laatste nieuwsbrief

Wij geven zo'n 4x per jaar een nieuwsbrief uit, speciaal voor professionals. 

Ik wil hem lezen!

Ik wil hem ook ontvangen!

Contactformulier

Geen bestand geselecteerd

Bedankt!

Het formulier is succesvol verzonden.

Er is iets mis gegaan, probeer het nogmaals