Direct naar de content Direct naar de footer

Leer kinderen met een beperking sociale grenzen aangeven

De cursus 'Cirkels van Nabijheid' is een methode om een kind met een beperking de grenzen in omgangsvormen aan te leren en weerbaar te maken.  

Locatie
Ringdijk
Tijdsduur
2 dagdelen
Prijs
€ 400,-

De prijs is inclusief koffie / thee / lunch / cursusmateriaal (pakket Werken met de Cirkels van Nabijheid, ISBN 9789088508868)

Inschrijven

Na deelname:

  • Is je kennis over weerbaarheid en wat daarvoor nodig is uitgebreid
  • Heb je ervaren wat de impact van jouw voorbeeldrol is
  • Kun je met de principes van de methode in het achterhoofd de groepslessen aanpassen aan je eigen situatie
  • Kun je de methode 'Cirkels van Nabijheid' in de dagelijkse situatie gebruiken

Een lespakket voor kinderen met een motorische, verstandelijke of meervoudige beperking in het speciaal onderwijs

De training gaat over de vragen: Hoe ga je als kind om met al die mensen in je leven die voor je zorgen, die je vervoeren, die therapie geven? Waarom mag je wel bij opa op schoot zitten en niet bij de taxichauffeur? Waarom geef je mama wel een kus, maar de verpleegkundige niet?

De methode is een op-maat methode. Dit betekent dat je de lessen specifiek naar de behoeftes van jouw groep kunt aanpassen.

Aan de slag met de ontwikkeling van weerbaarheid

Tijdens deze cursus wordt aandacht besteed aan het belang van het ervaren van autonomie, competentie en verbondenheid voor meervoudig gehandicapte kinderen.

Het praktische gedeelte bestaat uit het doorlopen van de lessen en de ideeën erachter. Ook wordt aandacht besteed aan jouw persoonlijke situatie, je maakt een begin met denkstappen die je moet doorlopen voor je de Cirkels invoert op jouw school. Je leert hoe je de lessen kunt aanpassen aan de situatie in jouw klas. Hierdoor kun je omgaan met allerlei omstandigheden waar je leerlingen weerbaar in wil maken.

Speciaal voor zorgprofessionals in het onderwijs

De training is bedoeld voor leerkrachten en zorgprofessionals die werkzaam zijn in het speciaal onderwijs aan kinderen (4+) met een motorische, verstandelijke of meervoudige beperking. Ben je een psycholoog, logopedist of ergotherapeuten en wil je de methode in voeren binnen je eigen instelling, dan ben je zeker ook welkom. 

In company is ook mogelijk!

In overleg kan de cursus ook op locatie worden gegeven als in company training. Daarnaast is er de mogelijkheid om een Kennismaking met Cirkels van Nabijheid in company aan te bieden. Bij deze optie komen we op locatie in een workshop van 1 uur meer uitleg geven over de Cirkels.

De cursus wordt gegeven aan groepen, maximale groepsgrootte is 12 personen. Bij minder dan 6 aanmeldingen gaat de cursus niet door. 

Welke data komen jou uit?

De cursus wordt in ieder geval aangeboden op de volgende data. 

  • 25 november 2022 (lesdag 1) en 13 januari 2023 (lesdag 2)

Komen deze data niet uit? Neem contact op via cirkelsvannabijheid@rijndam.nl. 

Meld je aan voor de cursus

Bedankt!

Het formulier is succesvol verzonden.

Er is iets mis gegaan, probeer het nogmaals