Direct naar de content Direct naar de footer

Actief in de keuken met meervoudige beperkte jongeren.

Actief meedoen is belangrijk voor iedereen. Niet alleen bij sport en spel, maar ook bij het bereiden van eten en drinken.

Locatie
Ringdijk
Tijdsduur
Op aanvraag
Prijs
Op aanvraag
Inschrijven

Een unieke kook- en bakworkshop!

De workshop 'Kanjers in de Keuken' richt zich op alle mensen die werken met, of zorgen voor jongeren met zeer beperkte motorische mogelijkheden zodat zij (nog) actiever mee kunnen doen. In dit geval specifiek met het bereiden van eten en drinken. Deze jongeren hebben vaak veel hulp nodig van hun omgeving, maar dit betekent niet dat zij geen actieve rol willen spelen.

Het gaat over méédoen

Er zijn tal van manieren om mee te doen in de keuken. Ook wanneer een jongere fysiek niet in staat is om te roeren, met een mes kan snijden of eet via een sonde. Er zijn steeds meer hulpmiddelen om de jongere te betrekken. Om te ruiken, proeven, kiezen en voelen. Je zal merken hoe het enthousiasme bij jullie beide toeneemt!

Ook incompany

De workshops vinden plaats op een locatie van Rijndam of op een door jou gekozen locatie. Tijdens de workshops leer je het programma toe te passen in je eigen situatie. De visie en het methodisch handelen worden besproken aan de hand van de casuïstiek van de deelnemers. Na afloop van deze dag heb je een volledig op maat KIK programma waarmee je in je eigen praktijk aan de slag kunt.

Inspiratieboek 'Kanjers in de Keuken'

In het inspiratieboek wordt achtergrond informatie en uitleg gegeven en zijn leuke recepten opgenomen ter inspiratie om de jongeren een actieve rol te geven tijdens (het bereiden van) eten en drinken. Het boek bestaat uit een ringband met geplastificeerde bladen. Meer informatie over dit boek en de aanschaf hiervan, krijg je tijdens de cursus.

Meld je aan voor de cursus

Bedankt!

Het formulier is succesvol verzonden.

Er is iets mis gegaan, probeer het nogmaals