Direct naar de content Direct naar de footer

Nieuw in Mijn Rijndam: DigiD machtigen

Geplaatst op 21-03-2024

Mijn Rijndam is een persoonlijke online revalidatieomgeving. Als patiënt van Rijndam Revalidatie heb je via Mijn Rijndam toegang tot je online patiëntendossier. Met Mijn Rijndam kan je je nog beter voorbereiden op je afspraken en behandeling.  

Vanaf nu is het ook mogelijk om in Mijn Rijndam een machtiging aan te vragen om iemand te laten helpen bij het regelen van je zorgtaken. Dit is DigiD machtigen.  

Wat is DigiD Machtigen? 

Met DigiD machtigen geef je iemand toegang (een machtiging) tot het patiëntdossier. Degene die gemachtigd wordt, heeft toegang tot het dossier en kan het dossier inzien en zaken regelen. 

Stappenplan iemand machtigen 

  • Vraag een machtigingscode aan op de website DigiD machtigen.  
  • Geef de machtigingscode en je Burgerservicenummer (BSN) door aan de gemachtigde. 
  • De gemachtigde activeert de machtiging met de eigen DigiD. Geef nooit je eigen DigiD aan iemand die je machtigt. De gemachtigde kan alleen zaken voor je regelen met zijn/haar eigen DigiD.
Ben je door iemand gemachtigd

Wil je iemand helpen en heb je een machtigingscode en het Burgerservicenummer (BSN) van die persoon ontvangen? Dan kun je de machtiging activeren met deze code. Log in met je DigiD en voer de code en het BSN in van de persoon die je gaat helpen.   

Vragen?

Lees meer over het gebruik van DigiD Machtigen op de pagina: Machtigen via DigiD

Meer uitleg over DigiD Machtigen en de veiligheid ervan vind je op de website van de Rijksoverheid: machtigen.digid.nl