Westersingel 300
3015 LJ Rotterdam
T 0102412412
F 0102412431
E-mail

    

Postbus 23181
3001 KD Rotterdam

Bezoektijden kliniek (opname)

Let op! Dit zijn aangepaste bezoektijden vanwege corona.
Kijk hier voor de huidige voorzorgsmaatregelen bij bezoek.

Volwassenen
ma t/m vr: 16.00 - 20.00 uur
za en zo: 14.00 - 20.00 uur

Kinderen
ma t/m vr: 16.00 - 20.00 uur
za en zo: 14.00 - 20.00 uur

Polikliniek volwassenen

 • revalidatieartsen T 0102412428
 • behandelaren T 0102412416

Klinische behandelafdelingen

 • eerste verdieping T 0102412468
 • tweede verdieping T 0102412466
 • derde verdieping T 0102412473

Opname

 • Niet aangeboren hersenletsel
  T 0102412477  F 0102412434
  e-mail
 • Dwarslaesie, Trauma, amputaties en orthopedie
  T 0102412477  F 0102412474
  e-mail
 • Kinderen
  T 0102412477  F 0102412448
  e-mail

Rijndam Orthopedietechniek

T 0102412555
E-mail

Behandelvormen

 • poliklinische behandeling voor volwassenen
 • poliklinische behandeling voor kinderen
 • klinische behandeling voor volwassenen
 • klinische behandeling voor kinderen
 • dagrevalidatie voor kinderen van 0-6 (Villa Kakelbont)
 • arbeidsrevalidatie

Revalidatieartsen

Algemene faciliteiten

Cafe Antilope

Aan de linkerzijde naast de hoofdingang bevindt zich café antilope, met terras. Hier kunt u terecht voor een drankje en een snack.

Kapper & pedicure

Op de parterre is de kapsalon gevestigd. Eens per 4 weken is er een pedicure aanwezig. U kunt een afspraak maken via de afdelingssecretaresse.

Restaurant

Het restaurant is voor patiënten en bezoekers gesloten vanwege onze coronamaatregelen. 

Revalidatieservicebureau

Het revalidatie service bureau (RSB) is een informatiebureau voor patiënten, hun familie en naaste omgeving. U kunt er terecht met vragen, opmerkingen, suggesties en klachten. Het RSB beschikt over informatie over allerlei zaken in relatie tot patiënten en gehandicaptenzorg.

Rolstoelauto

Rijndam heeft voor patiënten een aangepaste rolstoelauto. Deze bestelauto is geschikt om één elektrische of handbewogen rolstoel plus bestuurder en twee passagiers te vervoeren. De rolstoelauto is voor een gering bedrag te huur. Reserveren is mogelijk bij de centrale balie op de begane grond of bij de afdelingssecretaresse. Als u dit wenst geeft een ergotherapeut uitleg over het gebruik van deze auto.

School

Voor schoolgaande kinderen die bij ons opgenomen zijn, beschikt Rijndam over een onderwijsruimte op de afdeling. Van hieruit werken leerkrachten van SCOOR samen met uw kind zoveel mogelijk volgens het reguliere lesprogramma. Om de overgang naar de eigen school zo goed mogelijk te laten verlopen onderhoudt de ambulant begeleider contact met de school van uw kind .

Stilteruimte

In de stilteruimte kunt u zich terugtrekken om te mediteren, bidden of te lezen. De stilteruimte is elke dag geopend.

Vergaderzalen

Rijndam beschikt over een aantal vergaderzalen die gehuurd kunnen worden. Bijna alle wensen op het gebied van catering zijn invulbaar. Een speciale folder over de zalenaccommodatie met een prijslijst is op te vragen bij de centrale receptie van de locatie Westersingel, telefoon 0102412412.

Zalen locatie Westersingel

 • Physicozaal (colloquiumzaal), 120 personen
 • Bijzaal, 24 personen
 • Panoramazaal, 20 personen
 • Maasdamzaal, 40 personen
 • Onderwijsruimte, 9 personen

Zaal locatie Ringdijk

 • Adriaan de Monchyzaal, 24 personen

Aanvraagformulier zaalverhuur

Behandelfaciliteiten

Naast de diverse behandelkamers beschikt de locatie over een aantal specifieke behandelfaciliteiten, namelijk:

Aangepaste keuken

De locatie beschikt over een aangepaste keuken welke gebruik wordt bij ergotherapie. Het aanrecht is in hoogte verstelbaar.

Activiteitenbegeleiding

Wanneer u in Rijndam opgenomen bent, kunt u ook op eigen initiatief gebruik maken van de activiteitenbegeleiding. U kunt zich naast alle inspanning even ontspannen en patiënten van andere afdelingen ontmoeten. Er is een vrijwilliger aanwezig voor een praatje, een kop koffie, een spelletje of om materialen aan te geven. Zo kunt u zelf met uw werkstuk verder gaan of aan iets nieuws beginnen. Op afspraak kunt u met uw bed naar beneden gebracht worden of komen we boven bij u langs.
De activiteitenbegeleiding beschikt tevens over een bibliotheek, waar u (gesproken) boeken kunt lenen. De ruimte is iedere werkdag geopend voor vrije inloop.

Adaptatiewerkplaats

Bewitechniek beheert de adaptatiewerkplaats. Hier worden individuele oplossingen bedacht voor dagelijkse problemen. U kunt hierbij denken aan aangepast bestek met een beugel, waardoor ook patiënten met handproblemen zelfstandig kunnen eten.

Fitnessruimtes

De locatie beschikt over een fitnessruimte. In de fitnessruimtes kunt u onder leiding van fysiotherapeuten aan uw kracht en uithoudingsvermogen werken.

Gipskamer

Rijndam beschikt over een gipskamer om gipsspalken te vervaardigen. De orthopediewerkplaats gebruikt deze ruimte ook om een gipsafdruk te maken van bijvoorbeeld een voet of been. Dit is nodig voor het vervaardigen van een brace of orthopedische schoenen.

Houtwerkplaats/ zware ergotherapie

De houtbewerking, een vorm van zware ergotherapie, vindt plaats in een aangepaste werkruimte. Hier kunt u onder begeleiding van de werkmeester diverse werkstukken maken en tegelijkertijd uw vaardigheden trainen.

Oefenzaal

Elke klinische afdeling heeft zijn eigen oefenzaal. Daarnaast is er een aparte oefenzaal voor de poliklinische patiënten. In de oefenzalen trainen meerdere patiënten tegelijk. U kunt hier diverse vaardigheden trainen van krachtopbouw  tot spraakoefeningen.

Orthopedische werkplaats

Op de begane grond is de orthopedische werkplaats van Rijndam gevestigd. In de werkplaats worden hulpmiddelen (orthesen, prothesen en orthopedische schoenen) op maat voor u gemaakt.

Rolstoelstoelwerkplaats

De fima MHG is met een rolstoelwerkplaats gevestigd op de locatie Westersingel. Deze firma beheert de rolstoelen van Rijndam. De medewerkers zorgen ervoor dat u, wanneer nodig, een individueel aangepaste rolstoel krijgt tijdens uw opname.
Er zijn speciale rolstoelen aanwezig bij verminderde kracht en/of handfunctie. Ook zijn er speciale elektrische rolstoelen wanneer u uw handen niet kunt gebruiken.

Röntgenkamer

De röntgenkamer wordt gebruikt om (controle)foto's te maken op voorschrift van de arts.

Spalkenruimte

De spalkruimte wordt gebruikt om spalken te maken. Deze zijn soms nodig voor de behandeling bij problemen van de handen.

Sporthal

De sporthal is voorzien van uiteenlopende voorzieningen. Hier wordt aan diverse doelen gewerkt. Zij verbeteren bijvoorbeeld kracht en conditie, of zoeken uit welke sport geschikt is. Uiteraard heeft de sporthal ook aangepaste kleedkamers en rolstoelgeschikte douches.

Zwembad

Op de locatie is een zwembad aanwezig. Zwemmen kan een onderdeel zijn van uw revalidatiebehandeling, maar het bad wordt ook recreatief gebruikt op bepaalde momenten. In de avonduren wordt het bad gebruikt door RIS gehandicaptensport om ook na uw behandeling bij Rijndam therapeutisch te kunnen zwemmen.
Het zwembad van Rijndam is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het heeft een verstelbare bodem en een lift waardoor iedereen het zwembad in en uit kan komen. De temperatuur van het zwembad is hoger dan gebruikelijk. Er zijn aangepaste douches en kleedkamers aanwezig.

Proefwoning

Voor sommige patiënten is het belangrijk om tijdens de revalidatieperiode zelfstandig enkele dagen in een aangepaste woning te verblijven. Hiervoor heeft de locatie Westersingel een proefwoning. Een eventueel verblijf in de proefwoning kan onderdeel zijn van uw revalidatiebehandeling en heeft de instemming nodig van uw revalidatiearts en het behandelteam.

Verhindering (afspraak wijzigen of annuleren)

Regelmaat en continuïteit zijn voorwaarden voor een goed verloop van uw revalidatie. Het is dan ook belangrijk dat u zo min mogelijk behandelingen mist. Als u een gemaakte afspraak niet kunt nakomen, moet u deze telefonisch afzeggen.

Volwassenenrevalidatie

 • Bij afspraken met uw arts T 0102412428.
 • Bij afspraken met een of meerdere behandelaren T 0102412416.

Kinderrevalidatie

 • T 0102412409 (op werkdagen met uitzondering van de woensdag)

 

Rijndam hanteert een wegblijftarief. Dit tarief wordt in rekening gebracht als u een afspraak niet tijdig (minimaal 24 uur van tevoren) telefonisch heeft afgezegd. De hoogte van dit tarief bedraagt € 42,20 per verzuimde afspraak. Als het verzuim zonder geldige reden (overmacht op medische implicatie of fysieke verhindering) meerdere malen plaatsvindt, kan dit gevolgen hebben voor het behandelplan. De arts beslist dan in het uiterste geval of het zinvol is de behandeling voort te zetten.

Wachttijden

U heeft recht op tijdige en passende zorg. Wij doen er alles aan om de wachttijd zoveel mogelijk te bekorten. Mochten onze wachttijden echter oplopen naar meer dan vier weken, dan kunt u zorgbemiddeling aanvragen bij uw eigen zorgverzekeraar. 

Dit geldt zowel voor de wachttijd voor uw eerste consult als voor de wachttijd voor de start van uw behandeling. De wachttijd verschilt per locatie en is afhankelijk van uw zorgvraag.

Bekijk onze wachttijdenpagina voor een overzicht van alle locaties.

Contactformulier

Dit formulier kunt u niet gebruiken voor het annuleren of verzetten van afspraken. Hiervoor dient u te bellen. Kijk voor meer informatie onder de tab verhindering.

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.