Direct naar de content Direct naar de footer

KinderAdviesRaad (KAR)

In de KinderAdviesRaad denken kinderen samen met de medewerkers van Rijndam mee over onderwerpen die zij belangrijk vinden.

Wat is de KinderAdviesRaad?

De KinderAdviesRaad wordt gevormd door (ex)patiënten. Deze kinderen komen regelmatig in bij Rijndam en weten hierdoor heel goed hoe het hier is. Zij kunnen vertellen wat ze hebben meegemaakt en wat hun ideeën zijn om de revalidatie beter en leuker te maken. De medewerkers van Rijndam vinden de mening van de KinderAdviesRaad heel belangrijk en luisteren daarom goed naar ze.

Waarom een KinderAdviesRaad?

Iedereen die bij Rijndam werkt, wil graag dat de kinderen die bij ons revalideren zich zo prettig mogelijk voelen. Het is dus logisch dat kinderen zélf zeggen wat zij belangrijk vinden en hoe zij zich het meest op hun gemak voelen bij ons. Daarom is er een KinderAdviesRaad.

Wat doet de KinderAdviesRaad?

De KinderAdviesRaad komt een aantal keer per jaar samen om te vergaderen over de onderwerpen die zij belangrijk vinden en waarvan ze denken dat het beter. Het gaat dan bijvoorbeeld over:

  • Contact met artsen en behandelaren: kinderen willen graag alles kunnen begrijpen wat de arts zegt, en zelf ook alles tegen de arts kunnen zeggen. Duidelijke communicatie is daarbij erg belangrijk.
  • De inrichting van de kinderlocaties van Rijndam: een prettige omgeving is belangrijk. De Kinderadviesraad denkt na over manieren om de (behandel)kamers gezelliger te maken. 
  • De behandelingen bij Rijndam. Hoe kunnen revalidatiebehandelingen (nog) meer op de persoonlijke situaties van de kinderen worden afgestemd. Ook hier praat de Kinderadviesraad graag over mee.

De KinderAdviesRaad discussieert met elkaar over diverse onderwerpen, bedenkt oplossingen en brengt hierover advies uit aan de medewerkers van Rijndam. Ook wordt de KinderAdviesRaad soms gevraagd om mee te denken over actuele onderwerpen, of werkt de KinderAdviesRaad samen met een groep medewerkers een idee uit.

Meer informatie?

Wil jij meer informatie of heb je vragen voor ons?
Je kan ons mailen via: kinderadviesraad@rijndam.nl