Direct naar de content Direct naar de footer

Afasiediagnostiek en -therapie

Werk je met afasiepatiënten en wil je je kennis opfrissen? Of ben je net gestart in het werkveld van afasietherapie? Dan is dit de cursus voor jou. Deze basiscursus geeft een overzicht van nieuwe en bestaande methodieken binnen de diagnostiek en therapie van afasie. Alle fases van de afasietherapie komen aan bod. Door de praktijkgerichte insteek van de cursus kun je de geleerde kennis direct toepassen in je eigen werkomgeving.

Locatie
Utrecht
Tijdsduur
3 dagen
Prijs
1.530,-

meer info en aanmelden Via ProEducation

Start cursus op 30 september 2024

Aantal accreditatiepunten: 26

Inschrijven

Resultaat

  • Je hebt een duidelijk beeld van symptomen, oorzaken en gevolgen van afasie
  • Je kent de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van afasie
  • Je kent de richtlijnen logopedie en afasie
  • Je stelt de juiste diagnose
  • Je stelt een therapieplan op
  • Je leert kritisch kijken naar je eigen therapeutisch handelen

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor logopedisten, die regelmatig met mensen met afasie werken en graag op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het werkveld of hun kennis willen opfrissen.

Aanpak

In de cursus Afasiediagnostiek en -therapie wisselen theorie en praktijk continu af. Er is veel ruimte voor discussie met medecursisten. De docent zal een overzicht geven over bestaande én nieuwe methodieken. Deze zullen deels worden verduidelijkt door videofragmenten, casuïstiek en een rollenspel.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 18 contacturen en 8 uur zelfstudie.

Onze docent

De cursus wordt in het voorjaar verzorgd door Dr. Sandra Wielaert, logopedist/afasietherapeut. Sandra is werkzaam binnen het afasieteam van het Rijndam Revalidatiecentrum. In het najaar wordt de cursus door Nina Dammers, logopedist/afasietherapeut, gegeven. Nina werkt als (poli)klinisch logopedist in het Rijndam Revalidatiecentrum.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over onder andere de accreditatie, de investering en data vind je op de site van ProEducation.

Aanmelden kan daar ook. 

Meer cursussen

PACT Basiscursus

Utrecht 2 dagen 510,-

PALPA

Rotterdam 3 dagen 1.140,-