Direct naar de content Direct naar de footer

Westersingel

Kliniek / Polikliniek / Hoofdlocatie - ook kinderrevalidatie

Telefoonnummer
0102412412

E-mailadres
info@rijndam.nl

Bezoekadres
Westersingel 300 3015 LJ Rotterdam

Postadres
Postbus 23181 3001 KD Rotterdam

Plan je reis

Plan je route met eigen vervoer Open Google Maps

Plan je route met het openbaar vervoer Open 9292

https://www.rijndam.nl/assets/uploads/images/locaties/WS-_nieuw_logo.jpg

Bezoektijden kliniek (opname)

Volwassenen
ma t/m vr: 16.00 - 20.30  uur
za en zo: 13.00 - 20.30 uur

Kinderen
ma t/m vr: 16.00 - 20.30 uur
za en zo: 14.00 - 20.30 uur

Polikliniek volwassenen 
•    revalidatieartsen T 0102412428 / Stuur een e-mail
•    behandelaren T 0102412416

Klinische behandelafdelingen
•    eerste verdieping T 0102412468
•    tweede verdieping T 0102412466
•    derde verdieping T 0102412473

Opname
•    Niet aangeboren hersenletsel / T 0102412477 / F 0102412434 / stuur een mail
•    Dwarslaesie, Trauma, amputaties en orthopedie / T 0102412477 / F 0102412474 / stuur een mail
•    Kinderen / T 0102412477  / F 0102412448 / stuur een mail

Rijndam Orthopedietechniek / T 0102412555 / stuur een mail

Algemene informatie

Heb je een afspraak bij de revalidatiearts? Dan ga je (als je door de hoofdingang komt) rechtsaf. Je kunt je bij de balie van de artsen melden.

Heb je een afspraak voor therapie (bijvoorbeeld fysiotherapie, psycholoog etc), dan ga je linksaf, tussen het café en de receptie door.  Eenmaal door de deuren zie je rechts de balie van de behandelaren. Je kunt daar plaatsnemen, je wordt vanzelf gehaald voor je behandeling.

Dit formulier kan je niet gebruiken voor het annuleren of verzetten van afspraken. Hiervoor dien je ons te bellen.
Geen bestand geselecteerd

Bedankt!

Het formulier is succesvol verzonden.

Er is iets mis gegaan, probeer het nogmaals

Regelmaat en continuïteit zijn voorwaarden voor een goed verloop van de revalidatie. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk behandelingen mist. Als je een gemaakte afspraak niet kan nakomen, moet je deze telefonisch afzeggen.

Volwassenenrevalidatie
•    Bij afspraken met de arts  T 0102412428.
•    Bij afspraken met een of meerdere behandelaren T 0102412416.

Kinderrevalidatie
•    T 0102412409 (op werkdagen met uitzondering van de woensdag)
 
Rijndam hanteert een wegblijftarief. Dit tarief wordt in rekening gebracht als je een afspraak niet tijdig (minimaal 24 uur van tevoren) telefonisch hebt afgezegd. De hoogte van dit tarief bedraagt € 42,50 per verzuimde afspraak. Als het verzuim zonder geldige reden (overmacht op medische implicatie of fysieke verhindering) meerdere malen plaatsvindt, kan dit gevolgen hebben voor het behandelplan. De arts beslist dan in het uiterste geval of het zinvol is de behandeling voort te zetten.
 

Bezoektijden kliniek (opname)

Kliniek volwassenen
Maandag t/m vrijdag                                                  16.00 - 20.30 uur
Zaterdag en zondag                                                    14.00 - 20.30 uur

Kliniek kinderen
Maandag t/m vrijdag                                                  16.00 - 20.30 uur
Zaterdag en zondag                                                    14.00 - 20.30 uur

Parkeren voor patiënten en bezoekers
Tarieven parkeergarage:
Speciaal tarief:
maandag t/m vrijdag van 16:00 – 20:30 uur
zaterdag en zondag van 13:00 – 20:30 uur

Eerste half uur: gratis
Tweede half uur: € 0,50
Daarna is tarief € 1,00 per uur
Maximum van € 7,50 per keer

Regulier tarief:
buiten bovenstaande tijden

Eerste half uur: gratis
Tweede half uur: € 2,00
Daarna is tarief € 2,00 per uur
Maximum van € 7,50 per keer
Je kan met pin betalen bij de betaalautomaat in de garage.
Bij verlies van de parkeerkaart wordt € 18,00 in rekening gebracht.

Parkeerdek bij hoofdingang
Het parkeerdek is bestemd voor mensen die in het bezit zijn van een invalidenparkeerkaart en voor kiss & ride. Mensen met een invalidenparkeerkaart ontvangen een gratis uitrijkaart bij de receptie.

Overige informatie

Naast de diverse behandelkamers beschikt de locatie over een aantal specifieke behandelfaciliteiten, namelijk:

Aangepaste keuken
De locatie beschikt over een aangepaste keuken welke gebruik wordt bij ergotherapie. Het aanrecht is in hoogte verstelbaar.

Activiteitenbegeleiding
Wanneer je in Rijndam opgenomen bent, kan je ook op eigen initiatief gebruik maken van de activiteitenbegeleiding. Je kan je naast alle inspanning even ontspannen en patiënten van andere afdelingen ontmoeten. Er is een vrijwilliger aanwezig voor een praatje, een kop koffie, een spelletje of om materialen aan te geven. Zo kan je zelf met je werkstuk verder gaan of aan iets nieuws beginnen. Op afspraak kan je met jouw bed naar beneden gebracht worden of komen we boven bij je langs. De activiteitenbegeleiding beschikt tevens over een bibliotheek, waar je (gesproken) boeken kan lenen. De ruimte is iedere werkdag geopend voor vrije inloop.

Adaptatiewerkplaats
Bewitechniek beheert de adaptatiewerkplaats. Hier worden individuele oplossingen bedacht voor dagelijkse problemen. Je kan hierbij denken aan aangepast bestek met een beugel, waardoor ook patiënten met handproblemen zelfstandig kunnen eten.

Fitnessruimtes
De locatie beschikt over een fitnessruimte. In de fitnessruimtes kan je onder leiding van fysiotherapeuten aan je kracht en uithoudingsvermogen werken.

Gipskamer
Rijndam beschikt over een gipskamer om gipsspalken te vervaardigen. De orthopediewerkplaats gebruikt deze ruimte ook om een gipsafdruk te maken van bijvoorbeeld een voet of been. Dit is nodig voor het vervaardigen van een brace of orthopedische schoenen.

Houtwerkplaats/ zware ergotherapie
De houtbewerking, een vorm van zware ergotherapie, vindt plaats in een aangepaste werkruimte. Hier kan je onder begeleiding van de werkmeester diverse werkstukken maken en tegelijkertijd je vaardigheden trainen.

Oefenzaal
Elke klinische afdeling heeft zijn eigen oefenzaal. Daarnaast is er een aparte oefenzaal voor de poliklinische patiënten. In de oefenzalen trainen meerdere patiënten tegelijk. Je kan hier diverse vaardigheden trainen van krachtopbouw  tot spraakoefeningen.

Orthopedische werkplaats
Op de begane grond is de orthopedische werkplaats van Rijndam gevestigd. In de werkplaats worden hulpmiddelen (orthesen, prothesen en orthopedische schoenen) op maat voor jou gemaakt.

Rolstoelstoelwerkplaats
De fima MHG is met een rolstoelwerkplaats gevestigd op de locatie Westersingel. Deze firma beheert de rolstoelen van Rijndam. De medewerkers zorgen ervoor dat je, wanneer nodig, een individueel aangepaste rolstoel krijgt tijdens de opname.
Er zijn speciale rolstoelen aanwezig bij verminderde kracht en/of handfunctie. Ook zijn er speciale elektrische rolstoelen wanneer je jouw handen niet kunt gebruiken.

Röntgenkamer
De röntgenkamer wordt gebruikt om (controle)foto's te maken op voorschrift van de arts.

Spalkenruimte
De spalkruimte wordt gebruikt om spalken te maken. Deze zijn soms nodig voor de behandeling bij problemen van de handen.

Sporthal
De sporthal is voorzien van uiteenlopende voorzieningen. Hier wordt aan diverse doelen gewerkt. Zij verbeteren bijvoorbeeld kracht en conditie, of zoeken uit welke sport geschikt is. Uiteraard heeft de sporthal ook aangepaste kleedkamers en rolstoelgeschikte douches.

Zwembad
Op de locatie is een zwembad aanwezig. Zwemmen kan een onderdeel zijn van de revalidatiebehandeling, maar het bad wordt ook recreatief gebruikt op bepaalde momenten. In de avonduren wordt het bad gebruikt door RIS gehandicaptensport om ook na je behandeling bij Rijndam therapeutisch te kunnen zwemmen.

Het zwembad van Rijndam is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het heeft een verstelbare bodem en een lift waardoor iedereen het zwembad in en uit kan komen. De temperatuur van het zwembad is hoger dan gebruikelijk. Er zijn aangepaste douches en kleedkamers aanwezig.

Proefwoning
Voor sommige patiënten is het belangrijk om tijdens de revalidatieperiode zelfstandig enkele dagen in een aangepaste woning te verblijven. Hiervoor heeft de locatie Westersingel een proefwoning. Een eventueel verblijf in de proefwoning kan onderdeel zijn van de revalidatiebehandeling en heeft de instemming nodig van de revalidatiearts en het behandelteam.
 

Cafe Antilope
Aan de linkerzijde naast de hoofdingang bevindt zich café antilope, met terras. Hier kan je terecht voor een drankje en een snack.

Pedicure
Eens per 4 weken is er een pedicure aanwezig. Je kan een afspraak maken via de afdelingssecretaresse.

Restaurant
Het restaurant is toegankelijk voor patiënten en bezoekers van maandag t/m vrijdag van 17:45 – 19:00 uur. Op zaterdag en zondag is het restaurant geopend van 18.00 tot 19.00 uur. Op feestdagen gelden de openingstijden van het weekend.

Bezoekers kunnen tegen betaling samen met de patiënt gebruik maken van het diner. In verband met de beperkte ruimte in het restaurant, is het aantal personen dat mee kan eten beperkt tot 2 bezoekers per patiënt. Het is in het restaurant alleen mogelijk om met een pinpas te betalen. Daarnaast kan je ook gebruik maken van het restaurant om bezoek te ontvangen.  

Rolstoelauto
Rijndam heeft voor patiënten een aangepaste rolstoelauto. Deze bestelauto is geschikt om één elektrische of handbewogen rolstoel plus bestuurder en twee passagiers te vervoeren. De rolstoelauto is voor een gering bedrag te huur. Reserveren is mogelijk bij de centrale balie op de begane grond of bij de afdelingssecretaresse. Als u dit wenst geeft een ergotherapeut uitleg over het gebruik van deze auto.

School
Voor schoolgaande kinderen die bij ons opgenomen zijn, beschikt Rijndam over een onderwijsruimte op de afdeling. Van hieruit werken leerkrachten van SCOOR samen met je kind zoveel mogelijk volgens het reguliere lesprogramma. Om de overgang naar de eigen school zo goed mogelijk te laten verlopen onderhoudt de ambulant begeleider contact met de school van je kind. 

Stilteruimte
In de stilteruimte kan je je terugtrekken om te mediteren, bidden of te lezen. De stilteruimte is elke dag geopend.

Vergaderzalen
Rijndam beschikt over een aantal vergaderzalen die gehuurd kunnen worden. Bijna alle wensen op het gebied van catering zijn invulbaar. Een speciale folder over de zalenaccommodatie met een prijslijst is op te vragen bij de centrale receptie van de locatie Westersingel, telefoon 0102412412.

Zalen locatie Westersingel
•    Physicozaal (colloquiumzaal), 120 personen
•    Bijzaal, 24 personen
•    Panoramazaal, 20 personen

Zaal locatie Ringdijk
•    Adriaan de Monchyzaal, 24 personen

Wifi

Binnen Rijndam kan je gratis gebruik maken van ons draadloos internet (WiFi). Patiënten en bezoekers kunnen verbinding maken met het netwerk ‘Rijndam-Hotspot’. Om gebruik te maken van ons draadloos internet, is het nodig om in te loggen. Dat doet je met onderstaande gegevens:

Username: gast
Password: Welkom123

Het gebruik van draadloos internet is veilig en heeft geen invloed op de werking van medische apparatuur.

Bedankt!

Het formulier is succesvol verzonden.

Er is iets mis gegaan, probeer het nogmaals