Direct naar de content Direct naar de footer

Franciscus Vlietland

Telefoonnummer
0108938040

E-mailadres
secretariaatvlp@rijndam.nl

Bezoekadres
Vlietlandplein 1
3118 JH Schiedam

Postadres
Postbus 23181
3001 KD Rotterdam

Plan je reis

Plan je route met eigen vervoer Open Google Maps

Plan je route met het openbaar vervoer Open 9292

https://www.rijndam.nl/assets/uploads/images/locaties/franciscus.jpg

Algemene informatie

Dit formulier kan je niet gebruiken voor het annuleren of verzetten van afspraken. Hiervoor dien je ons te bellen.
Geen bestand geselecteerd

Bedankt!

Het formulier is succesvol verzonden.

Er is iets mis gegaan, probeer het nogmaals

Regelmaat en continuïteit zijn voorwaarden voor een goed verloop van de revalidatie. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk behandelingen mist. Als je een gemaakte afspraak niet kan nakomen, moet je deze telefonisch afzeggen.

  • Bij afspraken met de arts T 0108938040.
  • Bij afspraken met een of meerdere behandelaren T 0102583352 (maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur).

Rijndam hanteert een wegblijftarief. Dit tarief wordt in rekening gebracht als je een afspraak niet tijdig (minimaal 24 uur van tevoren) telefonisch hebt afgezegd. De hoogte van dit tarief bedraagt € 42,20 per verzuimde afspraak. Als het verzuim zonder geldige reden (overmacht op medische implicatie of fysieke verhindering) meerdere malen plaatsvindt, kan dit gevolgen hebben voor het behandelplan. De arts beslist dan in het uiterste geval of het zinvol is de behandeling voort te zetten.

Heb je vragen over de planning of wil je de beschikbaarheid doorgeven? Doe dit dan via email: planningziekenhuizennoord@rijndam.nl. Afmelding van je afspraak is alleen telefonisch mogelijk via bovenstaand nummer.

Je kunt parkeren in de parkeergarage van het Franciscus Vlietland, tegen betaling. Kom je vaak naar onze locatie voor behandeling? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een verlaagd parkeertarief. Vraag hiernaar bij de balie beneden in het ziekenhuis. Zij informeren jou er graag over! 

Overige informatie

Onze afdeling is gevestigd in het Franciscus Vlietland ziekenhuis. Dit betekent dat je voor de algemene faciliteiten gebruik kan maken van het ziekenhuis. Meer informatie vindt je op de website van het Franciscus Vlietland.

Naast de diverse behandelkamers beschikt de afdeling over een aantal specifieke behandelfaciliteiten, namelijk:

Sportzaal

In de sporthal kunnen patiënten aan diverse doelen werken. Zij verbeteren bijvoorbeeld kracht en conditie, of zoeken uit welke sport geschikt is.

Fitnessruimte

De fitnesszaal is waar mogelijk aangepast, zodat ook rolstoelpatiënten er gebruik van kunnen maken. Patiënten trainen hier onder leiding van fysiotherapeuten hun kracht en uithoudingsvermogen.

Oefentuin

In de ziekenhuistuin is een oefentuin waar kan worden geoefend met bewegen over verschillende ondergronden, zoals grind, tramrails, tegels en opstapjes.