Direct naar de content Direct naar de footer

Vrienden van Rijndam wint 50.000 euro tijdens 100 jaar Volkskracht Awards

Geplaatst op 05-10-2023

Vrienden van Rijndam heeft 50.000 euro gewonnen tijdens de uitreiking van de 100 jaar Volkskracht Awards. Met de droom, een oefenwoning voor kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of meervoudige beperking met als doel om zoveel mogelijk regie te krijgen over hun eigen leven, heeft de stichting een mooi bedrag binnen gehaald om een begin te realiseren voor de oefenwoning in het ROeR.

De 100 jaar Volkskracht Awards

Stichting Volkskracht In Rotterdam bestaat 100 jaar en viert dat door 3 miljoen euro uit te delen aan Volkskracht awards. De grootste plannen, de slimste ideeën en de mooiste projecten waren genomineerd voor de 100 jaar Volkskracht Awards. De dromen waren opgedeeld in drie categorieën: Cultureel Rotterdam, Toekomstig Rotterdam en Sociaal Rotterdam. Van de in totaal 553 inzendingen werden 75 organisaties (25 per categorie) gekozen om tijdens een pitch van 3 minuten de jury te overtuigen van hun mooiste droom. Vrienden van Rijndam was een van de 25 genomineerden in de categorie sociaal. Per categorie was er 1 miljoen beschikbaar wat over meerdere awards werd verdeeld.

In de prijzen
Met de droom: ‘Een oefenwoning voor kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of meervoudige beperking met als doel om zoveel mogelijk regie te krijgen over hun eigen leven’ is Vrienden van Rijndam in de prijzen gevalle Tijdens een feestelijke uitreiking op 4 oktober in De Doelen werd een cheque van maar liefst €50.000 overhandigd om deze droom mogelijk te gaan maken. Met de oefenwoning kunnen kinderen en ouders woonaanpassingen en ondersteunende hulpmiddelen uitproberen die bijdragen aan hun zelfstandigheid en welzijn. Want gewoon meedoen is eigenlijk heel bijzonder. Met het winnen van deze Award hopen we bedrijven, leveranciers donateurs en andere betrokkenen te inspireren om bij te dragen aan de verschillende wensen van Rijndam.

Wil jij ons helpen om de droom verder te realiseren of ken je iemand die hieraan wil bijdragen? Neem contact met ons op via info@vriendenvanrijndam.nl, kijk op de website www.vriendenvanrijndam.nl en volg Vrienden van Rijndam op de socials.