Direct naar de content Direct naar de footer

Thea Harmans uit Zoetermeer voltooit Avondvierdaagse met behulp van osseointegratie (klikprothese)

Geplaatst op 26-05-2023

Na bijna 25 jaar in een rolstoel te hebben gezeten, heeft Thea Harmans een prachtige prestatie geleverd. Zij nam deel aan de Avondvierdaagse, waarbij zij in totaal 40 kilometer aflegde voor het goede doel. Wat deze prestatie extra bijzonder maakt, is dat Thea de vierdaagse heeft gelopen met een osseointegratie (klikprothese).

Een echte volhouder

het verlies van haar been en talloze pogingen met een kokerprothese, moest Thea accepteren dat ze nooit meer zou kunnen lopen. Jaren gingen voorbij totdat ze kennismaakte met de osseointegratie, een innovatieve klikprothese. Hierbij wordt een pen in het bot geïmplanteerd waaraan een prothese kan worden bevestigd. Na de operatie en vele uitdagingen slaagde Thea er door haar doorzettingsvermogen in, Rijndam Revalidatie op twee benen uit te wandelen.

Thea deelt haar ervaring: "Als je door een amputatie niet kunt lopen en het niet lukt met een kokerprothese, geloof je dat lopen voor jou niet meer mogelijk is. Maar toen zag ik op televisie een video over osseointegratie en besefte ik dat er misschien een kans was om weer te kunnen lopen." Blijdschap, hoop, vechtlust en een nieuw perspectief werden aangewakkerd. Ze was ervan overtuigd: "Dat moet het zijn, dat wil ik ook."

Wandelen is een feestje!

Nog iedere dag is Thea dankbaar. Na heel veel trainen en het maken van vele kilometers heeft ze haar passie voor wandelen ontdekt. Het is voor haar een dagelijks "feestje" om te kunnen lopen. Sinds haar herwonnen mobiliteit heeft ze al meer dan 2 miljoen stappen gezet! Tijdens de Zoetermeerse Avondvierdaagse, die op maandag 22 mei van start ging, legde Thea vier keer 10 kilometer af. Elke avond liep ze samen met een ander wandelmaatje en bijna elke avond finishte ze als een van de eersten.

Kilometers maken voor het goede doel

Daarnaast zet Thea haar wandeltochten in om geld in te zamelen voor de Vrienden van Rijndam, de stichting die projecten op het gebied van kinderrevalidatie en innovatieve revalidatie ondersteunt. Al in april van dit jaar had ze meer dan 400 kilometer afgelegd. "Ik ben het revalidatiecentrum Rijndam ontzettend dankbaar voor alles wat ze voor mij hebben gedaan, dus ik zet me graag in voor dit doel", aldus Thea.

Met haar inspirerende verhaal en vastberadenheid om obstakels te overwinnen, is Thea Harmans een voorbeeld voor anderen die geconfronteerd worden met uitdagingen op het gebied van mobiliteit en revalidatie.

Extra informatie

Wil je meer weten over de Vrienden van Rijndam of wil je Thea steunen: https://www.geef.nl/nl/doel/vrienden-van-rijndam-revalidatie/over-ons