Direct naar de content Direct naar de footer

Terugblik op de Maastunnelloop: bijzondere deelnemers doen gewoon mee!

Geplaatst op 29-11-2023

Op zondag 12 november vond de 2de editie van de Maastunnelloop plaats met maar liefst 2.200 deelnemers die verschillende afstanden hebben afgelegd. Ook patiënten en medewerkers van Rijndam deden hier met veel plezier en doorzettingsvermogen aan mee. Het goede doel van de loop was de stichting Vrienden van Rijndam.

Fantastische deelnemers

Bijzonder was de deelname van 15 jonge patiëntjes van Rijndam, die samen met broertjes, zusjes, ouders en begeleiders deelnamen aan de familieloop van 1 km. Met rolstoelen, framerunners, hand-in-hand lopend en zelfs rennend staken zij de finish over. Met stralende gezichten van kinderen voor wie deelname en gewoon meedoen niet vanzelfsprekend is. 

De 6-jarige Bram met cerebrale parese mocht vol trots het startsein geven voor de 10 km wandeltocht, waar hij zelf, samen met zijn vader, aan meedeed. Deels in een rolstoel, waarbij Bram tussendoor steeds een klein stukje wandelde. Een ongelooflijke prestatie. Bram en zijn vader hebben dit jaar met diverse acties al € 4.000 opgehaald voor de Vrienden van Rijndam.

Aan de 10 km wandeltocht deed ook een groepje patiënten met osseointegratie mee, waaronder Thea Harmans. Na 25 jaar in een rolstoel te hebben gezeten, kreeg zij in 2018 een klikprothese en heeft sindsdien al 3.500 km gewandeld. Thea deelt: "Voor ons is het een 'feestje' te kunnen en mogen wandelen. We zijn hier nog iedere dag dankbaar voor. Dit gun je iedereen!” 
 

Gewoon meedoen!

Daarnaast hebben enkele Rijndam medewerkers deelgenomen aan de 10 km run, waarbij zij in hun Rijndam-shirts aandacht vroegen voor het goede doel. Bij Rijndam worden wekelijks honderden kinderen behandeld die hard werken om 'gewoon' mee te kunnen doen. Sporten, spelen en bewegen is voor hen niet altijd vanzelfsprekend. De Rijndam-deelnemers werden onderweg aangemoedigd door dwarslaesiepatiënten uit de kliniek van Rijndam op de Westersingel, die in hun rolstoel de afstand aflegden van de kliniek naar het Euromastpark.

Het goede doel

De opbrengst van de Maastunnelloop is bestemd voor aangepast sport- en spelmateriaal voor kinderrevalidatie. Zowel de organisatie Epic Runs als hoofdsponsor Inofec hebben aangegeven zich bij de 3de editie op 10 november 2024 nog meer te willen inzetten voor de Vrienden van Rijndam  De stichting Vrienden van Rijndam werft gelden voor innovatieve revalidatie en een aangenaam verblijf van patiënten. Zaken die niet uit het regulier zorg budget betaald kunnen worden. Net dat kleine beetje extra wat voor patiënten en hun naasten hét verschil maakt in een revalidatieproces.

Geniet mee met de beelden van de Maastunnelloop