Direct naar de content Direct naar de footer

Rijndam Racers overwinnen bergen tijdens de HandbikeBattle

Geplaatst op 25-06-2022

Afgelopen donderdag hebben de Rijndam Racers, het handbiketeam van Rijndam Revalidatie,  meegedaan aan de HandbikeBattle. Het Rotterdamse team bestond dit jaar voor de eerste keer volledig uit dames, een primeur in de HandbikeBattle. De gemotiveerde groep handbikers met een lichamelijke beperking beklom succesvol de Kaunertalergletscherstrasse in Oostenrijk. De Rijndam Racers gingen de strijd aan met 13 andere teams van Nederlandse revalidatiecentra.

21 kilometer met 1200 hoogtemeters

Tijdens deze achtste editie van de HandbikeBattle hebben de Rijndam Racers zichzelf dit jaar weer van hun beste kant laten zien. De handbikers kunnen door hun lichamelijke beperking hun benen niet of maar gedeeltelijk gebruiken en gaan in vast-frame handbike - en dus volledig op armkracht - de berg op. Samen met hun buddy’s hebben ze de 21 kilometer lange rit met bijna 1.200 hoogtemeters en hellingen tot 11 procent volbracht. De Rijndam Racers hebben na maanden van voorbereiding het doel om de Kaunertalergletscherstrasse te beklimmen behaald. Missie geslaagd!

Grote ontlading

Binnen het team is er ook nog een individuele prijs gewonnen. Teamcaptain John Jongeneel gaat naar huis met de derde prijs in klasse H4. Doordat twee teamleden helaas door omstandigheden eerder naar huis moesten, deden de Rijndam Racers dit jaar niet mee voor de teamprijs. De overige debutanten kijken terug op een ontzettend mooie dag waarop zij op volle kracht naar boven zijn gereden en alles hebben gegeven. ’De ontlading bij de finish was enorm; heel emotioneel en echt onvergetelijk!’’

HandbikeBattle

De HandbikeBattle vindt jaarlijks plaats in het Kaunertal (Tirol, Oostenrijk). Door corona kon het evenement 2 jaar lang niet doorgaan. De teams, met in totaal ruim 130 sporters, bestaan veelal uit mensen die nog revalideren of hun revalidatie recent hebben afgerond. Het doel van de Rijndam Racers is om door deelname aan de HandbikeBattle letterlijk bergen te overwinnen en hun eigen grenzen te verleggen. Meer informatie over de Rijndam Racers is te vinden op de website: www.rijndamracers.nl of via LinkedIn, Facebook en Instagram.