Direct naar de content Direct naar de footer

Rijndam ontvangt subsidie voor het inzetten van e-health

Geplaatst op 22-11-2021

De subsidie is vanuit de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET)  door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en ZonMW toegekend aan Rijndam. Het doel van deze stimuleringsregeling is om bestaande digitale toepassingen meer en beter in te zetten in de dagelijkse zorg. Met de omvangrijke subsidie van €566.000 kan Rijndam de komende drie jaar haar plannen voor e-health toepassingen verder uitbouwen en optimaliseren.

Zorg Vooruit
Rijndam gebruikt de SET-subsidie voor haar project ‘Blended Care’ onderdeel van het programma ‘Zorg Vooruit+’. We werken hierbij aan de optimale combinatie van behandelen op locatie en online zorg, door onder andere videoconsults en het Oefenportaal Rijndam in te zetten. Het doel is efficiënte zorg met tevreden patiënten en zorgverleners. 

Digivaardig
Met de subsidie kan Rijndam ervoor zorgen dat e-health toepassingen nog beter ingericht worden en deze een logische plek krijgen in het revalidatieproces. Ook wordt een deel van het bedrag gebruikt voor training en het beter vertrouwd raken met de toepassingen (digivaardigheid). Voor de bekostiging van de online zorg in de toekomst, werkt Rijndam werkt samen met de zorgverzekeraars.

Monitoring 
Gedurende het project monitort Rijndam voortdurend de voortgang. Zo meten we onder ander het aantal dagen dat een patiënt is opgenomen, aantallen gebruikers van het oefenportaal en beeldbellen en hoeveel en welke hulpvragen de helpdesk binnenkrijgt. Daarnaast zijn we regelmatig in gesprek met onze zorgprofessionals, patiënten en hun mantelzorgers over hoe zij het project en de voortgang ervaren.