Direct naar de content Direct naar de footer

Rijndam gaat samenwerking aan met Scheldezoom Farmacie

Geplaatst op 08-03-2022

Rijndam Revalidatie werkt samen met een nieuwe apotheek. Vanaf dinsdag 8 maart levert Scheldezoom Farmacie de farmaceutische dienstverlening voor Rijndam. Na een jarenlange en prettige samenwerking met de apotheek van het Maasstad Ziekenhuis is de dienstverlening overgedragen aan apotheek Scheldezoom. Vanaf vandaag krijgen onze klinische patiënten hun medicatie vanuit de nieuwe apotheek uitgereikt door de verpleging. 

Veilig distributiesysteem
Apotheek Scheldezoom distribueert na controle van de voorgeschreven recepten de medicatie voor de klinische afdelingen van Rijndam. De geneesmiddelen zijn op naam van de patiënt verpakt in zogeheten baxterrollen en waar nodig los. Hierdoor beschikt Rijndam voor iedere patiënt over precies de juiste medicijnen (in de juiste hoeveelheid) en is alleen een beperkte afdelingsvoorraad nodig op de verpleegafdelingen. De verpleging zorgt dat de juiste medicatie bij de juiste patiënt terecht komt.

Rijndam kijkt uit naar de goede samenwerking met Scheldezoom Farmacie, die zal bijdragen aan een goede zorgverlening en het vergroten van medicatieveiligheid binnen Rijndam”.