Direct naar de content Direct naar de footer

Mooie subsidie ZonMw voor programma Zorg Vooruit+

Geplaatst op 14-06-2022

Samen met het Erasmus MC hebben we subsidie ontvangen voor ons programma Zorg Vooruit+. Binnen dit programma werken zorgprofessionals van Rijndam en verschillende eerstelijnspraktijken samen met patiënten en naasten om het revalidatietraject voor neurorevalidatie en dwarslaesie opnieuw in te richten.

Agaath Sluijter, strategisch adviseur bij Rijndam en onderzoeker bij de afdeling Revalidatie van het Erasmus MC: ‘In samenwerking met andere zorgaanbieders richten we nieuwe revalidatietrajecten in, met een combinatie van fysieke en digitale zorg, voor onze patiënten. Door samen te werken met wetenschappers van de Erasmus Universiteit leren we hoe we gezamenlijk deze revalidatietrajecten vorm kunnen geven.'

Na een beroerte of met een dwarslaesie komen patiënten in aanraking met revalidatie. Om zoveel mogelijk zelfredzaamheid, gezondheid en kwaliteit van leven terug te krijgen én te behouden, zijn goede mobiliteit, fysieke fitheid en gezond gedrag nodig. Om de patiënt hierbij zo goed mogelijk te begeleiden, is het belangrijk dat zorgverleners werkzaam op de polikliniek en kliniek van een revalidatiecentrum samenwerken met eerstelijnspraktijken. Het programma Zorg Vooruit+ past daarom goed in de initiatieven die ZonMw ontwikkelt op het gebied van innovatieve zorg.