Direct naar de content Direct naar de footer

Mooie prestatie Rijndam Racers tijdens HandbikeBattle

Geplaatst op 23-06-2023

Afgelopen donderdag zijn de Rijndam Racers – het handbiketeam van Rijndam Revalidatie – de uitdaging aangegaan om de Kaunertalergletscherstrasse in Oostenrijk te beklimmen tijdens de HandbikeBattle. Ze deden dit met 13 andere revalidatiecentra uit Nederland.

Op volle kracht naar boven

Tijdens de negende editie van de HandbikeBattle hebben de Rijndam Racers zichzelf ook dit jaar weer van hun beste kant laten zien. Het team bestond uit 3 heren en 3 dames. Zij kijken terug op een ontzettend mooie dag waarop zij op volle kracht naar boven zijn gereden en alles hebben gegeven: ‘’Het was een machtig mooie ervaring en een overwinning op mezelf.”
Een van onze Rijndam Racers, Jaklien, heeft de eerste prijs gewonnen in klasse H3. Een super prestatie!

21 kilometer met 1200 hoogtemeters

De handbikers en hun buddy’s hebben de 21 kilometer lange rit met bijna 1.200 hoogtemeters en hellingen tot 11 procent volbracht. Het team heeft na maanden van voorbereiding het doel om de Kaunertalergletscherstrasse te beklimmen behaald. Onderweg werden ze aangemoedigd door meegereisde supporters en de Raad van Bestuur van Rijndam.

HandbikeBattle

De HandbikeBattle vindt jaarlijks plaats in het Kaunertal (Tirol, Oostenrijk). Ruim 130 sporters met een lichamelijke beperking gaan in een vast-frame handbike - en dus volledig op armkracht - de berg op. De teams bestaan veelal uit mensen die nog revalideren of hun revalidatie recent hebben afgerond. Het doel van de Rijndam Racers is om door deelname aan de HandbikeBattle meer bekendheid te geven aan handbiken met een dwarslaesie/amputatie.  Meer informatie over de Rijndam Racers is te vinden op de website: www.rijndamracers.nl of Instagram, LinkedIn en Facebook.