Direct naar de content Direct naar de footer

Joris Uges treedt toe tot bestuur Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Geplaatst op 02-02-2024

Joris Uges, bestuurder bij Rijndam Revalidatie, is aangesteld als bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Vanaf 1 februari 2024 volgt hij Willem Wiegersma op en vertegenwoordigt hij de revalidatie-instellingen in het NVZ-bestuur.

Brede kennis en expertise

Joris Uges brengt veel ervaring mee naar het NVZ-bestuur. Sinds begin 2022 is hij werkzaam als medisch bestuurder bij Rijndam. Daarnaast was Uges voorzitter van de Raad van Bestuur van het Landelijk Coördinatiecentrum Geneesmiddelen (LCG) en vicevoorzitter bij de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA). Zijn kennis in zowel de medisch specialistische revalidatie als de farmacie en ziekenhuissector zijn van toegevoegde waarde voor de dossiers waar hij zich binnen het NVZ-bestuur onder andere op gaat richten: financiering en contractering, dure geneesmiddelen en duurzaamheid.


 

Vooruitgang en impact

Joris Uges kijkt uit naar zijn nieuwe rol en benadrukt hierin het belang van samenwerking. "Revalidatie is beweging, zorgt voor vooruitgang. Dit kan alleen in samenwerking. In multidisciplinaire teams, vanuit eigen expertise, helpen we de patiënten verder. Dit neem ik graag mee naar de NVZ, waar we ook door krachten te bundelen het verschil kunnen maken. Ieder vanuit eigen expertise en perspectief streven we elke dag naar een stap verder. Voor duurzame en betaalbare zorg van morgen. Daar zet ik me vol enthousiasme voor in!"

Rijndam Revalidatie kijkt uit naar de positieve impact die Jors Uges zal hebben binnen het NVZ-bestuur en feliciteert hem met deze benoeming.