Direct naar de content Direct naar de footer

Het Marathon Rotterdam weekend 2023 was een feest!

Geplaatst op 17-04-2023

Afgelopen weekend startten tienduizenden deelnemers aan de 42ste editie van de Marathon Rotterdam op de Coolsingel. Vanuit Rijndam stonden medewerkers, patiënten, kinderen en andere Rijndam sympathisanten klaar aan de start van de Your marathon challenge op zaterdag en de diverse afstanden van de marathon op zondag.

 

 

Het belangrijkste doel afgelopen weekend? Het bewustzijn, de houding en het gedrag naar mensen met een beperking positief beïnvloeden. Daarnaast is geld opgehaald voor de Vrienden van Rijndam, om de extra’s aan te kunnen schaffen die hét verschil maken in een revalidatieproces.

Zaterdag 15 april

De Your Marathon Challenge is bedoeld voor mensen die geen complete marathon kunnen lopen, omdat ze bijvoorbeeld een beperking hebben. Deelnemers aan de challenge lopen of rollen van te voren al de nodige kilometers. Met als doel op zaterdag 15 april de laatste 1,195 kilometer onder luid gejuich af te leggen op de Coolsingel.
Na weken van voorbereiding stond er zaterdagmiddag een grote groep met Rijndam-deelnemers aan de start. Spanning en opwinding maakten zich meester van de kinderen. Na het startschot ging iedereen los op zijn/haar eigen tempo. Onvergetelijk waren de gezichten van de trotse ouders aan de finish en de stralende gezichten van de gefinishte kinderen.

Zondag 16 april

Echte teambuilding is met elkaar sporten en samen uitdagingen aan gaan. Onder andere Team Poolrunners, maar ook diverse andere collega's van verschillende Rijndam locaties stonden zondag klaar aan de start. Persoonlijke doelen zijn behaald en er zijn mooie tijden gelopen (zelfs een PR) op de 1/4 en de hele marathon. Langs de kant werden zij aangemoedigd door het bevlogen publiek, waaronder ook een hoop Rijndammers.  

Lopen voor het goede doel

We willen alle deelnemers en supporters méér dan bedanken. Het weekend was hartverwarmend en met recht #demooiste. Mede dankzij jullie hebben we laten zien wat #GewoonMeedoen betekent, is Rijndam goed op de kaart gezet en is daarnaast ook nog eens het fantastische bedrag van ruim 10.000 euro opgehaald voor de Vrienden van Rijndam! Met het opgehaalde geld kunnen onder andere extra sport- en spelmaterialen worden aangeschaft voor revaliderende kinderen én volwassenen.
De acties zijn nog niet gesloten en een aantal deelnemers gaat zelfs door! Wil je hen steunen? Ga voor de donatiepagina naar de link.

Het weekend in beeld

Ben je benieuwd geworden naar de beelden van afgelopen weekend?
Kijk hieronder de samenvatting!