Direct naar de content Direct naar de footer

Business Club NSVV overhandigt cheque aan stichting Vrienden van Rijndam

Geplaatst op 06-02-2023

Vrijdag 3 februari heeft het bestuur van Business Club NSVV uit Numansdorp een cheque van bijna 20.000,- euro overhandigd aan stichting Vrienden van Rijndam. Dit bedrag is de opbrengst van een nieuwjaarswandeling die de business club op het eiland Tiengemeten organiseerde. Deze loop werd opgedragen aan clublid Huib Bijl, die sinds zijn ongeluk bij Rijndam Revalidatie revalideert.

Een emotionele dag vol herinneringen

Huib Bijl liep vorig jaar een dwarslaesie op na een val van een balkon. Sinds de zomer revalideert hij bij Rijndam in Rotterdam. De eigenaar van veerdienst de Hoeksche Vaart keerde met de nieuwjaarswandeling voor het eerst sinds zijn ongeluk terug op het eiland. Omringd door leden van de business club, zijn familie en vrienden werd het een fantastische dag vol herinneringen. “Mijn hele leven ligt hier, het was heel emotioneel’’, aldus Bijl.

Opbrengst naar Rijndam Revalidatie

De Business Club NSVV telt ruim 60 leden, waarvan veel ondernemers in de Hoeksche Waard. Na de overhandiging van de cheque hebben de aanwezige leden tijdens een rondleiding een indruk gekregen van het werk dat bij Rijndam wordt verzet. Het mooie bedrag van 19.475,- euro krijgt een goede bestemming. Het wordt besteed aan extra voorzieningen en faciliteiten voor de afdeling Dwarslaesie/Heelkunde van de kliniek en voor kinderrevalidatie.

Vriendenstichting

De stichting Vrienden van Rijndam werft gelden voor innovatieve revalidatie en een aangenaam verblijf van patiënten. Zaken die niet uit het regulier zorg budget betaald kunnen worden. Net dat kleine beetje extra wat voor patiënten en hun naasten hét verschil maakt in een revalidatieproces. 
www.vriendenvanrijndam.nl