Direct naar de content Direct naar de footer

3D-printen van orthesen een succes!

Geplaatst op 23-05-2023

In 2021 is Rijndam Orthopedietechniek gestart met het 3D-printen van enkel-voet-orthesen (EVO’s) voor kinderen. Onze orthopedietechniek is één van de eerste orthopedische instrumentmakerijen in Nederland die deze zogenoemde Piro 3D-EVO's leveren. Na een periode van testen, kunnen we stellen dat de Piro’s een succes zijn. Ze ventileren goed, zijn licht van gewicht en hebben een moderne look. Inmiddels zijn al zo’n 150 Piro’s geleverd en klanten zijn heel enthousiast.

3D-printen

Het 3D-printen is een nieuwe manier om orthesen te maken. De Piro’s zien er modern uit, met keuze uit verschillende kleuren. Niet alle EVO’s kunnen via 3D-printen gemaakt worden. Wel is Rijndam Orthopedietechniek bezig om dit steeds meer te kunnen doen.

Centre of Excellence

Op de allereerste test met de Piro 3D-EVO in 2021 kwamen gelijk positieve reacties. Daarom werkt Rijndam Orthopedietechniek nu intensiever samen met Invent Medicals, de producent van de Piro 3D-EVO. Rijndam Orthopedietechniek is hiermee Centre of Excellence geworden, waarmee het de mogelijkheid kreeg om de 3D-EVO’s vroegtijdig te testen en hier feedback op te geven.  

We blijven verbeteren

Er zijn veel positieve reacties op de Piro’s, maar de orthopedietechniek is continu bezig om ze te verbeteren. Zo blijven deze orthesen zo goed mogelijk aansluiten bij de kinderen.