Direct naar de content Direct naar de footer

Rijndam Racers behalen indrukwekkende 4e plaats tijdens 10e editie Handbikebattle

Geplaatst op 01-07-2024

Afgelopen donderdag hebben de Rijndam Racers – het handbiketeam van Rijndam Revalidatie – de vierde prijs gewonnen tijdens de 10e editie van de HandbikeBattle. Dit enthousiaste Rotterdamse team, bestaande uit gemotiveerde handbikers met een lichamelijke beperking, trotseerde de uitdagende Kaunertalergletscherstrasse in Oostenrijk en nam het op tegen andere revalidatiecentra uit Nederland.

Op volle kracht naar boven

De Rijndam Racers hebben een welverdiende vierde plaats behaald in het overall teamklassement van alle Nederlandse revalidatiecentra. Naast deze indrukwekkende teamprestatie zijn er ook individuele successen gevierd door de racers: Hidde Brugmans behaalde de eerste plaats in de categorie H3, Marco Molenaar werd tweede in de categorie H4, Jaklien Tans eindigde als tweede in de categorie individueel dames en John Jongeneel als tweede in de categorie individueel heren. Petra Baks behaalde een derde plaats in de Ebike klasse en kwam met 94% accucapaciteit over de finish, waarbij zij het grootste deel van de race op eigen kracht heeft volbracht. De deelnemers, gekleed in speciale shirts ter ere van de 10e editie, kijken terug op een geslaagde en inspirerende dag waarin ze alles hebben gegeven. Steef: “Ik heb mezelf bewezen dat écht alles mogelijk is.”

21 kilometer met 1200 hoogtemeters

Het team van de Rijndam Racers bestaat uit revalidanten van Rijndam die ondersteund worden door medewerkers van Rijndam (buddy’s). Samen hebben zij de 21 kilometer lange rit met bijna 1.200 hoogtemeters en hellingen tot 11 procent volbracht. Het team heeft na maanden van voorbereiding het doel om de Kaunertalergletscherstrasse te beklimmen behaald. Missie geslaagd!

Een groene berg

Naast het Rijndam team hebben dit jaar ook 20 individuele deelnemers deelgenomen aan de wedstrijd. Deze deelnemers, grotendeels oud-deelnemers van de Rijndam Racers, fietsten eveneens in het speciale shirt van de Rijndam Racers. Dit zorgde voor een prachtig gezicht.

Handbikebattle

De HandbikeBattle vindt jaarlijks plaats in het Kaunertal (Tirol, Oostenrijk). Hier gaan 130 sporters met een lichamelijke beperking in een vast-frame handbike – en dus volledig op armkracht – de berg op. De teams bestaan veelal uit mensen die nog revalideren of hun revalidatie recent hebben afgerond. Het doel van de Rijndam Racers is om door deelname aan de HandbikeBattle meer bekendheid te geven aan handbiken met een dwarslaesie of amputatie. Meer informatie over de Rijndam Racers is te vinden op de website: www.rijndamracers.nl of via Instagram, LinkedIn en Facebook.