Direct naar de content Direct naar de footer

Kinderen met beperking doen mee aan Your Marathon Challenge

Geplaatst op 26-03-2024

Op zaterdag 13 april staan 50 jonge patiënten, samen met hun families en medewerkers van Rijndam Revalidatie, klaar om deel te nemen aan de Your Marathon Challenge. Dit unieke evenement en onderdeel van de marathon in Rotterdam biedt kinderen met een beperking de kans om als ware helden de finish op de Coolsingel te bereiken.

 

 

De Your Marathon Challenge is een bijzondere gelegenheid voor kinderen die dagelijks geconfronteerd worden met hun beperking. Voor hen is het niet vanzelfsprekend om deel te nemen aan sportactiviteiten zoals een ‘kidsrun’. Dankzij deze challenge kunnen zij op hun eigen manier deelnemen, of het nu lopend, rollend of met een framerunner is.

Meedoen wil iedereen, maar wat als dit niet vanzelf gaat?

Met de deelname aan de Your Marathon Challenge wil Rijndam laten zien dat kinderen met een beperking niet langs de zijlijn hoeven te staan en ook gewoon mee kunnen doen. De eerdere deelname van Rijndam in 2023 zorgde voor onvergetelijke momenten voor zowel de kinderen als hun trotse ouders. Het is dan ook niet verrassend, dat het aantal aanmeldingen dit jaar aanzienlijk is gestegen.

 

Ik kan niet wachten, totdat iedereen juicht als ik de finish haal!

Dit jaar doen 50 jonge patiënten tussen 3 en 12 jaar oud mee aan de Your Marathon Challenge. In de weken voorafgaand aan de marathon wandelen of rollen de kinderen 41 kilometer. Op zaterdag 13 april voltooien zij de laatste 1,195 kilometer op de Coolsingel, waarmee zij hun eigen marathon volbrengen.

Een van de deelnemers is de 7-jarige Bram, die samen met zijn vader de uitdaging aangaat. Bram, die cerebrale parese heeft, zal de afstand deels in zijn rolstoel en deels lopend afleggen. Zijn vastberadenheid en enthousiasme zijn aanstekelijk, terwijl hij in de voorbereiding steeds grotere afstanden weet te overbruggen. “Ik kan niet wachten totdat iedereen juicht als ik de finish haal!" zegt Bram enthousiast.

Bekijk hier de video van Bram 

Stefanie, ergotherapeut bij Rijndam, enthousiasmeert de kinderen om mee te doen en traint wekelijks met een aantal deelnemers om uiteindelijk de marathonafstand te kunnen voltooien op 13 april. Stefanie: "Het is geweldig om te zien hoe deze kinderen groeien en zichzelf overtreffen. Ze zijn inspiratiebronnen voor ons allemaal".

Bekijk hier de video van Stefanie

Vrienden van Rijndam

Behalve meedoen met de challenge zamelen de kinderen samen met hun families geld in voor de stichting Vrienden van Rijndam. Hiermee willen zij anderen ook de kans geven om gewoon mee te kunnen doen. De stichting, die de Rijndam-deelname aan de Your Marathon Challenge ondersteunt, besteedt het geld aan aangepaste sport- en spelvoorzieningen.

 

Foto: Rob Sportfotografie