Direct naar de content Direct naar de footer

De BDO Maastunnelloop

Geplaatst op 14-11-2022

Zondagochtend startten duizend deelnemers aan de 2e editie van de BDO Maastunnelloop in het park bij de Euromast in Rotterdam. Er werden verschillende parcours gelopen; zo ging het 10 km parcours door de bekende Maastunnel en over en langs andere Rotterdamse iconen zoals de Erasmusbrug en Hotel New York. De muziek en sfeer langs de route maakte het plaatje compleet!

Inclusief evenement

Het startschot van de 1km familieloop werd verzorgd door een van de patiëntjes van Rijndam, samen met collega Stefanie Groenendijk. Hierna hebben een aantal van onze kinderen en jongeren met hun ouders en Rijndam collega's de 1km familieloop afgelegd. Daarmee is dit deel van de Maastunnelloop een inclusief evenement geworden waaraan iedereen kan meedoen. Jong en oud, met en zonder beperking. Ook aan de start van het 10km hardloopparcours en het 10km wandelparcours stonden vervolgens diverse enthousiaste en sportieve collega's!

Lopen voor het goede doel

Het goede doel van deze editie van de Maastunnelloop was Vrienden van Rijndam. Tijdens de loop is tot nu toe het mooie bedrag van 3.000,- euro opgehaald. En de teller op de donatiepagina tikt nog steeds! Dit bedrag is bestemd voor nieuw sport- en spelmateriaal voor de kinderen en jongeren van Rijndam kinderrevalidatie. Met dit materiaal krijgen ze meer mogelijkheden om mee te doen aan activiteiten, die voor de meeste kinderen heel normaal zijn. Want gewoon meedoen, is voor deze kinderen eigenlijk heel bijzonder!