Geven
In Rijndam zijn vrijwilligers op allerlei manieren betrokken bij de zorg. In veel gevallen bestaat die zorg uit: er zijn. Naast iemand gaan zitten en vragen “Hoe gaat het met je?". Luisteren naar het antwoord, ook als dat veel tijd kost en er stiltes vallen. Maar natuurlijk bestaat zorg ook uit daden: hulp bieden bij de maaltijd, met patiënten naar buiten gaan, een kopje koffie schenken voor de patiënten van de dagbehandeling, kinderen voorlezen of helpen bij het huiswerk. De kracht van de vrijwilliger zit ‘m in zijn betrokkenheid.

Ontvangen
De vrijwilligers van Rijndam krijgen hier iets voor terug: een schouderklopje, een glimlach van een patiënt.

Vrijwilliger worden?
Vrijwilligerswerk is een bewuste keuze. Rijndam is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met hart voor de zorg  die, voor periode van minimaal 1 jaar, zich wekelijks een dagdeel willen inzetten voor onze patiënten en daarmee het verschil kunnen maken.

Beteken je graag iets voor anderen en ben je tussen de 18 en 70 jaar? Heb je geen gezinslid bij ons in behandeling en ben je zelf het afgelopen jaar ook niet bij ons in behandeling geweest? Dan verwelkomen we je graag als vrijwilliger.

Meer informatie over ons vrijwilligerswerk gewenst?

Neem dan vrijblijvend contact op met onze coördinator vrijwilligers via het aanmeldformulier.

Vrijwilligers gezocht voor de kliniek

De vrijwilliger vervult in de kliniek de rol van gastvrouw/gastheer. Patiënten ontvangen vanuit Rijndam de volledige zorg maar hebben vaak baat bij extra service en aandacht. Deze kan bestaan uit het ondersteunen bij de maaltijd, het bieden van een luisterend oor, een wandeling buitenshuis of het doen van een spelletje.

Werktijden: In de ochtend van 10.00 uur tot 13.00 uur  of  in de avond van 17.00 uur tot 21.00 uur.

Wij zoeken vrijwilligers die 1 vast dagdeel in de week beschikbaar zijn.