Darifa Doumajd, managementassistent afdeling Neurorevalidatie

“Werken in een enthousiast, professioneel team waar ruimte is voor diversiteit is geweldig

Bij Rijndam word ik uitgedaagd, kan ik me ontwikkelen en kan iedereen zichzelf zijn! Rijndam is continu in beweging, creëert en biedt kansen én investeert in haar medewerkers. Zo heb ik bijvoorbeeld de opleiding operationeel management in de zorg en maatschappelijke dienstverlening gevolgd aan de Hogeschool Leiden. Mijn manager blijft me uitdagen. Wat me verder aanspreekt aan Rijndam is dat geloof, ras en afkomst geen rol spelen binnen Rijndam. Je bent een Rijndammer.

 

Sandra Titulaer, kinderrevalidatiearts

“Kinderrevalidatie in de volle breedte is geweldig”

Bij Rijndam krijg je ruimte om revalidatie voor kinderen verder vorm te geven. Zo is er bijvoorbeeld voldoende ruimte om nieuwe ontwikkelingen te volgen binnen de kinderrevalidatie en een en ander gezamenlijk op te zetten met een multidisciplinair team. Op onze afdeling Kind 0 – 4 jaar heeft dit onder meer geleid tot de ontwikkeling van de therapeutische dreumesgroep en de circusgroep. Hiernaast is het plezierig om op een locatie te werken waar alleen kinderen worden behandeld en begeleid. Bij de kinderen 0 – 4 jaar is de revalidatiebehandeling volledig kindgericht en passend bij de leeftijdsfase van kind én ouder. De op kinderen gerichte locatie is dé plaats om met plezier kinderen te behandelen in een interdisciplinair team waar collega’s elkaar aanvullen.

Yolanda Regenbogen, logopedist afdeling kind/jeugd 4-18 jaar / voorzitter OR

"Samen verder"

In 1980 startte ik mijn loopbaan bij de Adriaanstichting als logopedist. De samenwerking tussen de disciplines bepaalde toen al de prettige sfeer in een professionele omgeving en zorgde ervoor dat de kinderen en hun ouders verder kwamen. De opkomst van de computer, met name als alternatief voor de communicatie van mensen die slecht of niet verstaanbaar zijn, was voor mij bepalend in welke richting ik mij specialiseerde. Ondersteunde Communicatie is een begrip binnen de (kinder)revalidatie, waar ik op verschillende manieren een steentje aan heb kunnen bijdragen. Samenwerken blijft het kernwoord, met de andere disciplines en met mytylschool de Brug. In 2009 kwam de kans om mijn blik te verbreden door zitting te nemen in de ondernemingsraad. Dit bleek zo’n goede aanvulling op mijn werk als logopedist dat ik de rol van voorzitter op me heb genomen en samen met collega’s meedenk over het te voeren beleid. Ik ben dus ooit binnengekomen in die knusse Adriaanstichting dat uitgroeide tot het toonaangevende Rijndam Revalidatie. Ik mocht daarin meegroeien en mijzelf in mee ontwikkelen. De ontwikkeling van Rijndam en mijzelf staat niet stil.  Samen verder.