We werken met zogeheten blended care behandelprogramma's: waarbij u gesprekken voert of therapie volgt bij ons op locatie, maar ook begeleiding op afstand krijgt via beeldbellen of Oefenportaal Rijndam. We noemen dit ook wel 'Zorg op afstand'. Uw revalidatiearts overlegt met u of uw behandelprogramma ook deels op afstand kan plaatsvinden en of u dit wilt.

Op deze pagina leggen we u uit hoe videobellen werkt. We maken hiervoor gebruik van FaceTalk. Videobellen via FaceTalk voldoet aan de richtlijnen voor het beschermen van uw privacy. Alles wat u bespreekt blijft tussen u en de revalidatiearts of behandelaar. 

Wat heeft u nodig?

  • een smartphone of tablet met camera en microfoon;
  • een stabiele internetverbinding;
  • de app FaceTalk.  U kunt de app downloaden in de Google Play Store of in de App Store.

Hoe werkt het?

  1. U heeft een code ontvangen voor het videoconsult. Deze kunt u terugvinden in uw rooster of brief. Op de afgesproken datum en tijdstip van het videoconsult opent u de FaceTalk app en voert bij ‘Ik heb een code’ de ontvangen code in en start het videogesprek. Zodra de revalidatiearts of behandelaar er is verschijnt deze vanzelf in beeld. 
    Of
  2. U heeft een e-mail ontvangen met een uitnodiging voor een Facetalk videoconsult. Open de e-mail die u heeft ontvangen met een uitnodiging voor een FaceTalk videoconsult. Klik op de link ‘digitale wachtkamer’. 

Op de afgesproken datum en tijdstip van het videoconsult opent u de FaceTalk app en drukt u op: ‘ik heb een afspraak!’. Zodra de revalidatiearts of behandelaar er is, verschijnt deze vanzelf in beeld. 

Extra persoon toevoegen
Als u een familielid of bijvoorbeeld mantelzorger wilt betrekken bij het videoconsult, dan kunnen zij deelnemen met hun eigen tablet of smartphone. U kunt de code die u heeft ontvangen, doorgeven aan de derde persoon om deel te nemen aan het videoconsult. 

Klik hier voor de folder om bovenstaande informatie makkelijk uit te printen.